Milan Knežević / - DNP
10/05/2024 u 11:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Knežević: Spajić da dostavi predlog Rezolucije o genocidu do sljedećeg petka

Predsjednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević reagovao je na jučerašnju izjavu premijera Milojka Spajića da će podnijeti Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

- Javno ga pozivam da dostavi predlog Rezolucije o genocidu do sljedećeg petka kako bi po skraćenoj proceduri u Skupštini osudili genocid nad srpskim, jevrejskim i romskim narodom u Jasenovcu.  S obzirom na to da za genocid u Jasenovcu nije potrebno raditi nikakva dodatna istraživanja, konsultovati eksperte,  da su brojke od najmanje  700. 000 ubijenih Srba, Jevreja i Roma istinite, neumoljive i užasavajuće, smatram da je sasvim dovoljno vremena da se Rezolucija o genocidu u Jasenovcu i zvanično formalizuje - stoji u saoptenju Kneževića.

Spajić: Srbi nijesu genocidan narod

Posebno je naglasio da neće prihvatiti nikakve sintaksičke vratolomije i namjeru da se genocid u Jasenovcu odjednom pretvori u prisilno plivanje u Savi  i slučajna vješanja na vrbama.

- Previše je naših mrtvih pod zemljom da bismo im svaki dan prevrtali kosti  rezolucijama za jednokratnu upotrebu. Dakle, evo prilike premijeru Spajiću da održi javno datu riječ, i pokaže kako ima isti odnos i prema stradanju srpskog naroda, tako što će dostaviti Skupštini predlog Rezolucije o GENOCIDU, a ne o zločinu u Jasenovcu. Volio bih da griješim, i Bog mi je svjedok za to, ali se plašim da premijer Spajić ipak neće podnijeti Rezoluciju o genocidu, a ja ga preklinjem da to učini, ne zbog mene, nego zbog srpskog naroda bez čije podrške ni Jakov Milatović ni on ne bi postali to što jesu - zaključuje se u saopštenju Kneževića.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 19:40