Милан Кнежевић / - фото: ПРИНТСКРИН
26/10/2021 u 16:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Сумњам да jе Катнић пласирао таjне податке

У недостатку аргумената и потпуно разголићен непобитним доказима о његовоj намjери да прикриjе трагове коjи воде до Ђукановића и Марковића, jе изрекао бруталну неистину да сам одао таjне податка на сjедници Одбора, навео jе Кнежевић у одговору Катнићу

Предсjедник Одбора за безбиjедност и одбрану и посланик ДНП-а Милан Кнежевић казао jе да jе брутална неистина информациjа да jе одао таjне податка на сjедници тог Одбора, за шта га jе оптужио главни специjални тужилац Миливоjе Катнић.

– У недостатку аргумената и потпуно разголићен непобитним доказима о његовоj намjери да прикриjе трагове коjи воде до Мила Ђукановића и Душка Марковића, а односе се на аферу прислушкивање, Миливоjе Катнић jе изрекао бруталну неистину да сам одао таjне податка на сjедници Одбора за безбjедност и одбрану – навео jе Кнежевић у одговору Катнићу, достављеном Порталу РТЦГ.

Таjне податке са сjеднице Одбора обjавиле су, каже Кнежевић, "Виjести".

– Отворено сумњам да их jе Миливоjе Катнић пласирао, а из коjих разлога, вjеруjем да ће утврдити независна истрага новог тужилаштва. Зато позивам надлежне органе да покрену истрагу како су се у Виjестима поjавиле информациjе са сjеднице Одбора уз филоване спинове како би се скренуо правац истраге са Мила Ђукановића и Душка Марковића. А ако сам изнио таjне податке, како тврди СДТ, а тврдим да нисам, позивам Миливоjа Катнића да одмах покрену поступак против мене, и нећу се позивати на посланички имунитет - навео jе Кнежевић у реаговању, на саопштење СДТ-а.

Кнежевић: Катнића треба смијенити, Булатовић није разоткрио детаље прислушкивања

СДТ-у, како каже Кнежевић, неће бити ни први, ни посљедњи пут да се обрачунава са њим.

– У сваком случаjу већ сам наjавио да ћу подниjети кривичну приjаву против Миливоjа Катнића због злоупотребе службеног положаjа и покушаjа да опструира истрагу у афери прислушкивање и монтирању оптужнице у случаjу државни удар. А што се тиче Катнићевог става да неће више долазити на сjеднице Одбора, нека се не брине. Послиjе оног што сам jуче чуо на сjедници Одбора, више га нећу звати, jер морам чувати углед Скупштине, а постоjи и основана сумња да ће све што чуjе на Одбору прениjети Зорану Лазовићу. Зато jе и напустио сjедницу приjе гласања о Извjештаjу -поручио jе Кнежевић.

Кнежевић jе на краjу Катнићу поручио да га неће зауставити у разоткривању ове и, како додаjе, многих других афера, или, како додаjе Кнежевић, неће бити предсjедник Одбора.

– И не тражим никакво обезбjеђење, али свима поручуjем да ћу се и jа и чланови моjе породице бранити свим расположивим средствима. Вриjеме jе за правду, али и да видимо ко jе шпиjун и ко издаjник Црне Горе. За себе и моjу породицу знам да нисмо – закључио jе Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:18