Милан Кнежевић / - Милан Кнежевић
08/06/2021 u 21:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Три министра из Владе гласала ДПС, а мени спочитавају да нисам хтио за премијера човјека са фреске

Додао је да су неки медији створили атмосферу да је он узео 100 милона еура да би вратио Ђукановића на валст

Чланови садашње Владе су за вријеме владавине Ђукановића имали све привилегије, поручио је вечерас на А1 телевизији један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић. Он је током разговора додао да су најмање три министра гласала за ДПС.

-Ми смо били одабрали један безкомпромисан вид борбе, на улицама, протестима..Нисмо се либили да му у Скупштини скандирамо "Мило лопове", нисмо се либили физичког обрачуна. Били смо затварани противуставно. То су само неки од сегмената наше политичке борбе. У Влади  се налазе људи који су гласали ДПС. најмање троје министара.То је пораз за грађане Црне Горе који су нам дали подршку. Моја одговорност је велика. Ја сам предложио Здравка Кривокапића за мандатара-казао је Кнежевић.

Додао је да су неки медији створили атмосферу да је он узео 100 милона еура да би вратио Ђукановића на валст и да је гладан  и жедан фотеље и да том "добром човјеку који је сишао са фреске (Здравку Кривокапићу) не жели да  да буде премијер"

-Ја сам њему саопштио да се у Влади налазе људи који су гласали ДПС и да грађани Црне Горе то треба да знају. Тада смо Кривокапића подржали под притиском, јер је створена атмосфера да ми нешто шурујемо после свега овога с ДПС...имате главног преговарача који је писао изборне прогарме ДПС-у, био савјетник Душку Марковићу. Имате  амбасадоре, кандидате за амабасадоре, директоре Директората...Суштина је да сад нас оптужују да смо жељни фотеља они који раде све да дођу до фотеља. Напросто се ствара слика да су најмање експерти, а највише случајне луталице које је допало да у једном тренутку буду у Влади, на талас општег одушевљења јер је пао режим након 30 година- изјавио је у емисји Кнежевић.

Он је навео и да је именовање потпредсједника Владе Дритана Абазовића за првог човјека Бироа за оперативну координацију је незаконито. Он је казао да је путем Вацап групе прошлог петка добио поруку од једне особе која је у име премијера Здравка Кривокапића послала дневни ред сједнице Вијећа за националну безбједност, који је имао само једну тачку – именовање Абазовића.

-Вијеће за националну безбједност, на чијем је челу премијер Здравко Кривокапић, формирано је 25. децембра, недуго након што сам ја изабран за предсједника Одбора за безбједност и одбрану, како би ме могао ккоптирати у то вијеће. До 4. јуна није одржана ниједна сједница. Ја сам у петак добио поруку из неке  ВацАп групе, гдје се нека особа у име премијера обратила и послала ми дневни ред, који је имао само једну тачку, а то је избор господина Абазовића за координатора Бироа, тј безбједносних служби- рекао је Кнежевић.

Додао је да знајући да се на тај начин крши Пословник и Правилник о раду, одбио је да учествује у тој телефонској сједници.

-Чланови у тој групи казали да су сагласни. Да ли је сједница у међувремену одржана телефонским путем не знам или су ме избацили из групе, а не би ме чудило. Знам да је то противзаконито, да је прекршен и Закон о тајности података и Закон о парламентарном надзору, јер сједнице Вијећа за националну безбједност не могу да се одржавају преко Wхатс уп или Вибер група- рекао је Кнежевић.

Поручио је да је  премијер био обавезан да сједицу сазове и их упозна са дневним редом.

-Након два дана од мог одбијања да учествујем у кршењу закона, из медија сам сазнао да је Абазовић изабран за коориднатора Бироа, само ми је остала дилема на који начин. Да ли је била формирана нека друга WхатсАпп група, или су се пребацили на Вибер или Телеграм, ја стварно не знам. Мислим да је Кривокапић на тај начин демантовао самог себе, јер је заказујући на тај начин сјединицу демнатовао оно што је урадио прије неколико дана, одбијајући да дође на сједницу Одбора за безбједност и одбрану, тврдећи да није дужан- казао је Кнежевић.

-Министар Милојко Спајић нас је задужио преко 750 милиона, неконсултујући Парламент. Купио је два авиона без мотора, угасио једну фирму а отворио другу, прекречени лого МА пребацио на ТО Монтенегро, поново неконсултујући парламнет. Тако да, ако би смо тражили озбиљне недостатке, онда ово што се урадило са Wхатс упп сједницом, само је једна од грешака у низу и рекао бих неспособности Владе, част изузецима-поручио је Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:01