Кнежевић / Фото: Архива
12/06/2021 u 20:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић тврди: Кривокапић крајем августа оснива странку са Спајићем на челу

Позивам премијера да не улази у авантуру смјене Лепосавића, то ће само изазвати кризу, поручио је он

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић тврди да ће премијер Здравко Кривокапић 29. августа основати Демохришћанску странку.

- Очигледно је да је експертска влада била лансирна рампа за формирање политичког субјекта у којем ће бити премијер да ли као предсједник или можда као оснивач, а на њеном челу Милојко Спајић - саопштио је Kнежевић на Првој ТВ. 

Он је истакао да у прилог тој информацији иде и чињеница да је покрет на чијем је челу био премијер, учествовао на изборима у Никшићу и Херцег Новом, гдје је добио по један мандат.

- То је нека, у овом тренутку реална полтичка снага али док се не измјери са странком Алексе Бечића тешко можемо процијенити да ли је то реално политичко упориште премијера Kривокапића- навео је Kнежевић. 

Казао је да сваком новом реченицом Кривокапић демантује самог себе.

- Ми му морамо помоћи да изађе из ове кризе, јер видимо да се није снашао. Неће бити смак свијета ако Кривокапић не буде премијер, а ја желим да му помогнем. Пошто смо га ми први предложили за мандатара ред је да му помогнемо. Можда би му више одговарала нека библиотека или амбасада. Те теорије завјере које помиње сјутрадан сви демантују, чак и он сам- казао је Кнежевић.

Истакао је да ће смјена министра правде Владимира Лепосавића значити нови моменат у црногорској политици.

- То је кршење свих демократских стандарда. У свим нормалним државама то би значило пад Владе, па зато позивам Кривокапића да не улази ту у авантуру. Такав агресиван наступ који иде у правцу смјене Лепосавића само ће изазвати кризу- додао је Кнежевић.

Подвукао је да у Влади има више притискајућих фактора.

- Прије свега од вицепремијера Дритана Абазовића. Ово је Влада неспособних министара, част изузецима, а толико су се искомпромитовали у претходном периоду. И даље имамо дубоко позициониране кадрове ДПС-а, а и неке министре који су гласали ДПС. Овај Кривокапићев експеримент са експертском Владом је доживио фијаско- закључио је Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:28