/ - ŠAVNIK, FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
01/11/2022 u 10:28 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koalicija Za budućnost Šavnika: Odlazeći vlastodršci ne mogu da prihvate poraz

Čitava pisanija ove organizovane kriminalne grupe koja su se nizala u nedjelju na dan izbora, kako kažu, su samo patetični potezi izvjesnih gubitnika

Odlazeći vlastodršci u Šavniku nikako ne mogu da prihvate neminovni poraz pa sada vec očajnički prizivaju međunarodnu zajednicu da im nekako sačuva fotelje, navode iz koalcije Za budućnost Šavnika.

Ako je suditi na osnovu saopštenja ove organizovane kriminalne grupe na izborima u Šavniku ne odlučuje se  samo o izboru lokalnih predstavnika građana već i o mnogo složenijim međunarodnim pitanjima počev od "malignog" uticaja Rusije i Srbije, rusko-ukrajinskog sukoba pa u konačnici o sudbini čitavog svijeta, dodaju u saopštenju.

- A zapravo radi se samo odlučnosti mještana jedne male opštine da izabere svoje predstavnike na lokalnom nivou koji će najbolje zastupati opšti interes i raditi na dobrobit svih građana nezavisno od partijske, nacionalne i bilo koje druge pripadnosti. Dakle, sve suprotno od aktuelne vlasti, koja se u svojem djelovanju isključivo rukovodila političkim kriterijumima pa su svi građani i zajednice koji ih nijesu podrzavali bili zaboravljeni i marginalizovani - ističu iz koalicije Za budućnost Šavnika.

O tome, kako kažu, dovoljne govore bezvodna sela, zapušteni putevi, porušene škole i svi drugi resursi usljed kojih se stanovništvo ove opštine već decenijama raseljava, što je posebno izraženo u posljednjih 20-ak godina.

- Ironično djeluju predizborne poruke predstavnika lokalne vlasti kako se iz Šavnika ne odlazi nego se u njega vraća. A zapravo se vraćaju svake četvrte godine na dan izbora oni koje aktuelna vlast upiše u birački spisak kako bi im pomogli da zadrze visoke apanaže i druge privilegije koje im vlast omogućava, a učeći od mnogo iskusnijih mentora iz centrale - dodali su.

Čitava pisanija ove organizovane kriminalne grupe i saopštenja koja su se nizala u nedjelju na dan izbora, kako kažu, su samo patetični potezi izvjesnih gubitnika, kojima ovog puta ni besprizorni i drski izborni inzenjering neće pomoći da na grbači osiromašenog naroda zadrze ničim zaslužene privilegije.

Kako kažu u Opštinu Šavnik, se tokom poslednjih mјeseci „doselilo“ više od 330 osoba, i dovelo u zabludu nadležne organe u vezi svog stvarnog prebivališta.

- Koaliciјa “Za budućnost Šavnika”, podniјela јe danas Speciјalnom državnom tužilaštvu krivičnu priјavu protiv više osoba zbog zloupotreba prilikom priјave fiktivnog prebivališta u Opštini Šavnik i pokušaјa ostvarivanja nepripadaјućeg biračkog prava po osnovu takve fiktivne priјave - ističu u saopštenju.

image

Dokument, saopštenje koalcije Za budućnost Šavnika

- DOKUMENT, SAOPšTENJE KOALCIJE ZA BUDUćNOST ŠAVNIKA

Dodaju da ovaј „izborni turizam“ predstavlja uvećanje glasačkog tiјela za gotovo 20 procenata, i sproveden јe isključivo zbog glasanja na lokalnim izborima.

- Obavještavamo javnost da smo već podnijeli krivične prijave protiv četvoro lica sa prijavljenim prebivalištem u selu Komarnica, kao i troje lica sa prijavljenim prebivalištem u selima Mokro, Bijela i Krusevice, te jednim licem sa prebivalištem u Šavniku zbog osnovane sumnje da su izvršila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja - navode iz koalicije.

image

Dokument, saopštenje koalcije Za budućnost Šavnika

- DOKUMENT, SAOPšTENJE KOALCIJE ZA BUDUćNOST ŠAVNIKA

Naime, sva ova lica, kako su kazali, su prilikom prijave prebivališta saopštila neistinite podatke o adresi stanovanja, navodeći adresu stanovanja na kojoj su već godinama prijavljeni žitelji Šavnika i to bez njihovog znanja i saglasnosti.

image

Dokument, saopštenje koalcije Za budućnost Šavnika

- DOKUMENT, SAOPšTENJE KOALCIJE ZA BUDUćNOST ŠAVNIKA

- Krivične prijave ćemo podnijeti protiv još 160 lica koja su takođe prijavljena na adresama dugogodišnjih mještana Šavnika a upisani su u biračke spiskove u Šavniku, te selima Bijela i Kruševice. Krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi će takođe biti podnešene i protiv službenika Ministarstva unutrašnjih poslova u Šavniku jer su gore pomenutim licima omogućili promjenu prebivališta bez prethodne provjere prijavljenih adresa istih, a što ih obavezuju pozitivnopravni propisi, i time im omogućili ostvarivanje prava koja im ne pripadaju - ističu u saopštenju.

Organizovanoj kriminalnoj grupi okupljenoj oko opštinskog odbora DPS-a i njegovih satelita bi najbolje bilo da za potrebe ovih jednokratnih Šavničana otvori jedno posebno biračko mjesto npr. u Nikšiću gdje bi mogli ostvariti svoje nezakonito pravo glasa. Time bi značajno sačuvali svoje crne fondove a istovremeno poštedjeli ova lica uzaludnog dolaska u Šavnik, zaključuje iz ove koalicije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:26