Miloš Konatar / - URA
16/07/2024 u 18:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Konatar: Većina poslanika za usvajanje Zakona Stan za sve - PES i NSD jedino protiv

Nakon duge današnje rasprave u Skupštini Crne Gore o Zakonu Stan za sve, šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, kao predstavnik predlagača, u završnoj riječi se zahvalio svim poslanicima koji su učestvovali u raspravi, koji su podržali Predlog zakona i koji su svojim komentarima pokazali želju da se dobije što bolje zakonsko rješenje.

Kontar je naglasio da u ovom trenutku postoji većina za usvajanje Zakona Stan za sve.

- Kroz diskusije su Zakon jasno podržali poslanici parlamentarne većine iz poslaničkog kluba Demokrata, kao i poslanici opozicije iz poslaničkog kluba DPS-a, SD-a, Bošnjačke stranke, Posebnog kluba poslanika, kao i iz kluba nacionalnih manjina gdje su HGI i DUA. Ako to ostane do samog glasanja, to će biti jedna velika pobjeda za 40 hiljada porodica u Crnoj Gori koje nemaju riješeno stambeno pitanje. Sa druge strane imamo samo dvije političke partije koje su se jasno tokom rasprave izjasnile da su protiv usvajanja Zakona STAN ZA SVE, a to su Pokret Evropa sad i Nova srpska demokratija, što je na neki način možda i logično - kazao je Konatar.

(VIDEO) Nedović: Politika Vlade odgovorna, desiće se i Evropa sad 2

On je naglasio i da bi usvajanje Zakona Stan za sve bilo pravedno i pošteno prema svim onim ljudima koji su u prethodnim decenijama bili žrtve političke i ekonomske tranzicije i prema svim onima koji su radili u privatnom sektoru koji nijesu mogli aplicirati u bankama za dobijanje stambenog kredita.

- 40 hiljada domaćinstava i preko 100 hiljada građana danas nema svoj stan, a ako je prosječna cijena kvadrata stana 1800 eura, kako neki mladi bračni par, kako neki penzioner, kako samohrani roditelj sa jednom platom može doći do svog stana ako mu država ne pomogne. Koju poruku šaljemo svim tim ljudima ako ne usvojimo ovaj zakon, kada odlično znamo da oni ne mogu po trenutnim tržišnim cijenama obezbijediti sebi krov nad glavom - kazao je Konatar.

On je istakao da je privilegija biti poslanik u Skupštini Crne Gore i što na taj način svako od 81. poslanika i poslanice ima mogućnost da kroz usvajanje zakona učini mnogo za preko 600 hiljada građana Crne Gore, odnosno u konkretnom slučaju za preko 40 hiljada porodica, odnosno, za preko 100 hiljada građana. On je na kraju pozvao sve poslanike i poslanice da iskoriste privilegiju koju imaju i da njih malo u Skupštini uradi puno za veliki broj građana koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 04:47