Рашко Коњевић / СДП
05/10/2021 u 11:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић: Извjештаj ЕК биће негативан, Влада ни корак наприjед

То ће бити први пут да извjештаj ЕК у више области буде негативан, а до недавно били смо лидер у процесу интеграциjа, казао је предсједник СДП-а

Свака земља Западног Балкана коjа заслужи да буде дио ЕУ приjе или касниjе наћи ће се том друштву. Црна Гора, иако лидер у процесу интеграциjа, чека извjештаj ЕК коjи ће бити негативан, оциjенио jе предсjедник СДП-а Рашко Коњевић.

“То ће бити први пут да извjештаj ЕК, у више области, буде негативан. До недавно били смо лидер у процесу интеграциjа, отворили нека поља, нека затворили, али суштина jе у поглављима 23 и 24 и док их не затворимо ниjесмо завршили преговоре”, казао jе Коњевић у jутарњем програму Градске телевизиjе “Руjна зора”.

Истакао jе да је чињеница да Влада премиjера Здравка Кривокапића ниjе направила ни минималан помак у процесу интеграциjа.

“Чуди ме да нова власт, након промjена 30. августа, ниjе осим симболично интеграциjе ставила у фокус, jер би jоj то дониjело наjвећу политичку, а свакако наjвећу корист друштву”, рекао jе Коњевић.

Наглашава да се, на путу ка ЕУ, правила знаjу и да jе питање “да ли креирамо добру политичку вољу и амбиjент у коjем се реформе спроводе”.

“На жалост, видите каква jе ситуациjа. У кључним областима, два наjзначаjниjа поглавља 23 и 24, неопходна за било какав помак имамо проблеме – са члановима Судског и Тужилачког савjета, судиjама Уставног суда. Само у том сегменту ми већ годину ниjесмо у стању да отворимо озбиљан диjалог, а не да те проблеме риjешимо”, поручио jе Коњевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:21