Коњевић и Попа / - Коњевић и Попа
10/05/2022 u 18:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић са Попом: Одблокирати европски пут Црне Горе

Попа је указала на потпуну усклађеност Црне Горе са вањском политиком Европске уније, као доказ посвећености заједничким вриједностима

Европске интеграције ће бити у фокусу рада нове Владе, која ће посвећено радити на спровођењу реформи, порука је са данашњег састанка потпредсједника Владе за политички систем и унутрашњу политику и министра одбране мр Рашка Коњевића и шефице Делегације Европске уније у Црној Гори, Оане Кристине Попе.

 - Европски пут Црне Горе се мора одблокирати и Црна Гора мора одлучније кренути у испуњавање привремених мјерила у кључним поглављима. Наставићемо да се у потпуности усаглашавамо са Заједничком вањском и безбједносном политиком ЕУ, истакао је министар Коњевић, додајући да европски и евроатлантски курс за Црну Гору нема алтернативу.

У контексту кризе у Украјини, Коњевић је указао на значај јединственог и одлучног одговора Европе, додајући да Црна Гора разматра даље модалитете за пружање подршке Украјини.

Попа је пожељела успјешан мандат потпредсједнику Владе и министру одбране мр Рашку Коњевићу, истичући да ЕУ цијени посвећеност нове Владе европским интеграцијама.

Она је нагласила да Црна Гора, као најнапреднија држава кандидат за чланство у Европској унији, може рачунати на пуну подршку ЕУ у настојању да напредује у кључним реформама и избори се за своје мјесто у Европској унији.

Попа је указала на потпуну усклађеност Црне Горе са вањском политиком Европске уније, као доказ посвећености заједничким вриједностима.

Делегација Европске уније у Црној Гори ће наставити динамичну сарадњу са Министарством одбране и другим ресорима, у циљу што успјешнијег процеса интеграција Црне Горе у ЕУ, закључено је на састанку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 16:24