Рашко Коњевић
04/08/2021 u 13:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Коњевић Кривокапићу: Пријатеља и кумова се не одричем као Ви, издаја људи је најгора особина

Опет нијесте трепнули, а изнијели сте гомилу, да будем учтив, фантазија. Задивљујуће је како Вам то иде од руке, казао је он Кривокапићу

Влада ЦГ: Коњевић омогућио енормну зараду кладионицама, а највише свом куму

Предсједник СДП-а Рашко Коњевић реаговао је јна јучерашње наводе Владе Црне Горе у којима се тврди да је он омогућио "енормну зараду кладионицама, а поготово свом куму".

-Опет нијесте трепнули, а изнијели сте гомилу, да будем учтив, фантазија. Задивљујуће је како Вам то иде од руке. Не клевећите друге само зато што се данима не можете “отријезнити” од скупштинских расправа у којима сте, више пута, били политички обрукани пред црногорском јавношћу. Не увлачите људе, ван политике, у јавни живот ради задовољења Ваше сујете и пизме. То не раде озбиљни људи. Сачувајте зрно достојанства, брзо ћете остати без премијерске фотеље. Изнесите доказе за било коју моју незакониту радњу или злоупотребу, провјерите сваки акт који сам потписао, одлуку коју сам донио и одмах, али са доказима, а не подметачинама, поднесите кривичну пријаву. Имате, ваљда, контролу над полицијом. На располагању сам, па изволите. Скупите куражи, па пријаву потпишете лично. Да и мени дате могућност да Вас тужим за лажно пријављивање-наводи Коњевић у реаговању.

Додаје да "у супротном, потврдиће се оно што Вам кажу “саборци” са изборне листе и сарадници који су Вас напустили – а не кажу ништа лијепо за Вас, да их не цитирам, било би превише".

-Сву имовину коју сам стекао током обављања државних функција, сву ону коју нађете било гдје на земаљској кугли, покретну и непокретну, спреман сам да замијеним за Вашу коју сте стекли док сте били “угрожени дисидент” за вријеме бивше власти. А били сте “угрожени дисидент” на позицији Владиног функционера, у два мандата, вољом тадашњег премијера Ђукановића и омиљени професор ректорке Војводић.  Спреман сам и да Вам поклоним сваки “мој удио” у било ком “мом бизнису” који нађете. Господине Кривокапићу,  Није храброст, него нешто друго, спремност да јавно износите неистине и подметања, кријући се иза потписа Кабинета. Ја, за разлику од Вас, знам ко су ми кумови. Један је државни, а други банкарски службеник. Немам кумове у политици и бизнис сектору. Опет Вас “сагореше” незнавени сарадници. Како Вам, умјесто премијера, више лежи улога попа или матичара, провјерите у “цивилним” или “црквеним” књигама-истиче Коњевић.

Додаје да "пријатеља, а ни кумова, се не одричем као Ви"(Кривокапић).

-Издаја људи је најгора особина. На нашем састанку, средином септембра 2020., уприличеном на Ваш захтјев, дошли сте са г-дином Давидовићем, представили га као дугогодишњег пријатеља и “политичког оца”. Само након мјесец дана, јавно сте рекли да га не познајете осим из ходника студентског дома. Сјетисте ли се, у том тренутку, десет божијих заповијести. Било Вас је, током тог састанка, непријатно слушати, како испод сваког нивоа, говорите о људима, који су Вас поставили за носиоца листе. Тада сам видио да сте опијени жељом да будете премијер. То се данас и потврђује јер и без већине у Парламенту Ви сте “окупирали” функције извршне власти-наводи он.

Закључује: "На крају, не пријетите, дјелује комично. Није то учтив манир за “демократског” премијера. Само показујете политичку немоћ и незнање".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

16. septembar 2021 02:23