/ Рашко Коњевић
22/06/2021 u 13:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић тражи саслушање Бојанића и Ђукановића

У ТВ интервјуу, премијер је саопштио: “Када сам чуо да ће због већине чланова Одбора директора постојати потенцијална опасност да се можда прода Електропривреда, тада сам реаговао, саопштено је из СДП-а

Предсједник Социјалдемократске партије и члан Одбора за економију, финансије и буџет Рашко Коњевић, затражио је данас контролно саслушање министра капиталних инвестиција Младена Бојанића и предсједника УО ЕПЦГ Милутина Ђукановића, поводом јавно изнијетих тврдњи предсједника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића да има информације да је припремана продаја ЕПЦГ.

- Предсједник Одбора директора ЕПЦГ Милутин Ђукановић састајао се са потпредсједницом Владе и министарком рударства и енергетике Србије, Зораном Михајловић, што премијер види као потврду његових сумњи да се припрема продаја ЕПЦГ. У ТВ интервјуу, премијер је саопштио: “Када сам чуо да ће због већине чланова Одбора директора постојати потенцијална опасност да се можда прода Електропривреда, тада сам реаговао. Како не би могли активисти политички, који су данас дочекани од стране појединих министара… Већ сам упозорио одређене Владе да не могу да преговарају са предсједницима Одбора директора. То је недопустиво”- саопштено је из СДП-а.

Како су анвели, јавно препуцавање и оптуживање за изношење неистина између предсједника Владе и њених чланова или представника постају свакодневна појава.

- Ипак, значај сумњи које су изнијете, као и чињеница да долазе са институционално најмоћније позиције обавезују да буду провјерене а таква евентуална намјера на вријеме заустављена. Државна енергетска групација, чији је ЕПЦГ најважнији дио, остварила је 100 милиона еура профита у протекле три године, што је историјски најбољи резултат од кад она постоји- тврде из СДП-а.

Због тога је, како су навели, од предсједника Владимира Јоковића, предсједника тог скупштинаког одбора затражено да се у хитном року организује контролно саслушање ресорног министра Бојанића као и предсједника Одбора директора ЕПЦГ Ђукановића, чиме би добили јасан одоговор на питање што нова власт жели да уради са стратешки најбитнијом државном компанијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:15