Момо Копривица / - Иван Петровић Ипе
14/10/2021 u 13:39 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Копривица: ДРИ се бавила питањем фалсификовања путних налога у Скупштини

Он је казао да је вријеме да се постави питање гдје су завршила средства и ко ће сносити одговорност

Потпредсjедник Демократа Момо Копривица представио jе данас конкретне доказе о, како jе рекао, пљачки државног новца у Скупштини Црне Горе за период 2014.- 2016. година.

Он је казао да се Државна ревизорска институција бавила питањем фалсификовања путних налога у Скупштини 2015. и 2016, додајући да је исто  урадила и служба Скупштине. Он је нагласио да је  постојао  механизам за исисавање новца из рачуноводства Скупштине у ранијим сазивима парламента.

image

Документација коју је предочио Копривица

- Иван Петровић Ипе

Вријеме је да се постави питање гдје су завршила средства и ко ће сносити одговорност, казао је Копривица.

– Ревизија путних налога за 2014. свједочи о томе како се управљало државним новцем. Овај извјештај садржи 17 налаза. Са главног рачуна државног трезора подигнута је готовина од 210.000 еура. И то 11 пута током 2014. У том периоду ревизији није дата документација којом се правдају трошкови. Не постоје два регистратора која се тичу употребе државног новца. Постоје само мануелно писани дневници благајне. У 21. вијеку нема електронске евиденције. Није вршена ни контрола – казао је Копривица.

image

Документација представљена на пресу

- Иван Петровић Ипе

Такође, не постоје потписани извјештаји са службених путовања. Зашто? Зато што их није ни било. Неко је извлачио новац грађана и трошио га. У дневнику благајне вршене су исправке и прецртавања износа. Скупштина ЦГ у том периоду имала опрему од више десетина хиљада еура, а дневник благајне вођен је ручно у свескама. Ово је пљачка.

image

Документација ДРИ

- Иван Петровић Ипе
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. oktobar 2021 16:33