Momo Koprivica / - FOTO: SAšA MATIć
27/01/2024 u 18:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica: Izbor Markovića odlična vijest za reforme i EU integracije

Sa nesumnjivim moralnim i profesionalnim svojstvima Marković će biti garant podrške i podsticanja odlučne borbe protiv kriminala i korupcije

Crna Gora ovim izborom, i stepenom podrške istom, pokazuje demokratsku zrelost i odgovornost, kao i ulazak u vode stabilnosti, normalizacije prilika i podsticajnog ambijenta za ostvarivanje prava i pravde, poručio je povodom izbora Milorada Markovića za vrhovnog državnog tužioca Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

Izbor gospodina Markovića je odlična vijest za reforme i EU integracije, ali i za rad SDT-a jer samo VDT u punom mandatu i sa nesumnjivim moralnim i profesionalnim svojstvima biće garant podrške i podsticanja odlučne borbe protiv kriminala i korupcije, naveo je on.

- Organizovani kriminal i korupcija u proteklim decenijama bili su najveći neprijatelji našeg pravnog i ekonomskog sistema, ali i svih građana koji su pošteno živjeli od svog rada. Stoga je jačanje vladavine prava osnovni prioritet naše države i vlade - poručio je Koprivica. 

Časni i hrabri profesionalci, kakav je Marković, u pravosuđu, dovešće do oporavka ove institucije, a političke institucije će obezbijediti dobar zakonodavni okvir i uslove za efikasan i nezavisan rad, istakao je potpredsjednik vlade.

- Ostvarenjem pravosudnih imenovanja ubrzaćemo naš put u EU i doprinosimo zatvaranju poglavlja 23. i 24. Crna Gora je uistinu dobar primjer na Zapadnom Balkanu i predvodnik EU integracija - zaključio je potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 12:42