/ Фото: Фејсбук
13/06/2021 u 15:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ковачевић тврди: Постоје индиције да је Илић повезан са активистима ДПС-а

Илић има и медицинску документацију која потврђује да има психичких проблема, тврди први човјек Никшића

Ухапшени због уринирања на споменик Љубу Чупићу Марко Илић није активиста ниједне политичке странке која чини власт у Никшићу, али постоје индиције да је повезан са активистима ДПС-а, тврди градоиначелник Никшића Марко Ковачевић. 

Како тврди, Илић има и медицинску документацију која потврђује да има психичких проблема.

- ДПС је у свом маниру пожурио да виновника синоћњег догађаја прогласи за нашег активисту. Све упућује на то да је ДПС искористио болесног човјека да изврши синоћно скрнављење споменика Чупићу да би то искористио за напад на своје политичке противнике. Наравно када сам их позвао да се изјасне о конкретним људима који чекају 75 и више година да им се остаци достојно сахране они се нису изјаснили- додао је Ковачевић. 

Истакао је да је да је ДПС исписао још једну страницу свог нечасног дјеловања у Никшићу и Црној Гори.

- Подсјетићу да се нису нити једном огласили када су њихови истакнути функционери уринирали по религијским објектима на приморју, нити су имали оволико осјећаја и сензибилитета. Једино ко хоће да прави проблеме и инциденте су они из ДПС јер смо ми борбом против Закона којим су дискриминисали СПЦ прошле године показали у ком духу обитава наше дјеловање. Све без најмањег проблема или инцидента. Инсистираћу да се до краја утврди улога ДПС-а и њихових активиста за синоћни инцидент у Никшићу- закључује Ковачевић. 

Подсјетимо, ДПС је тражио смјену Ковачевића јер тврде да је његова реакција на скрнављење споменика била срамна. 

Izdvojeno

05. avgust 2021 11:42