MARKO KOVAČEVIĆ / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
22/06/2024 u 21:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kovačević: Vlast u Nikšiću ne zavisi od jednog odbornika GP URA

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ne zna zašto su iz GA URA "podlegli pritisku i imaju li neke druge interese i razloge".

Već je Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" predao je inicijativu za razrješenje Kovačevića, a nikšićka Ura danas mu je otkazala podršku.

O tome što su iz Građanskog pokreta URA danas kazali kako će mu uskratiti povjerenje, Kovačević ističe da ne zna "zašto su podlegli pritisku i imaju li neke druge interese i razloge".

- Zvaću u ponedjeljak njihovog predsjednika opštinskog odbora da mi objasni, jer iz natpisa u medijima nijesam shvatio razloge. Šta ih je motivisalo da povjeruju u kampanju DPS-a, na njima je da odgovaraju. Ali, vlast u Nikšiću ne zavisi od jednog odbornika GP URA - rekao je on.

Gostujući na Prvoj kazao je da je prethodnih dana izvršeno nasilje nad onim što je kazao tokom obilježavanja godišnjice bitke na Grahovcu.

- Niko nije na ispravan način interpretirao ono što sam ja rekao. Izvršeno je nasilje nad onim što sam rekao i pokušali su da nanesu političku štetu meni i političkoj stranci kojoj pripadam - istakao je Kovačević gostujući na Prvoj.

Više državno tužilaštvo ovim povodom je formiralo predmet.

On je tokom godišnjice bitke na Grahovcu kazao "ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da ličimo na Turke, onda ćemo bogami u budućnosti prema njima postupati kao prema Turcima".

Kaže kako nije pomenuo u negativnom kontekstu bilo kakav narod, već da je u pozitivnom kontekstu pominjao Crnogorce i Hercegovce.

- U mom govoru nema nikakvog poziva na nasilje - tvrdi Kovačević.

Nikšićka URA otkazala podršku Marku Kovačeviću

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 21:14