Dragan Krapović / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
05/06/2024 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krapović: Prije sedam godina ispisana jedna od najvažnijih stranica u našoj istoriji

Ministar odbrane Dragan Krapović je, povodom sedam godina članstva Crne Gore u Sjevernoatlantskom savezu, kazao da je tada zapisana jedna od najvažnijih stranica u istoriji Crne Gore.

On je u svojoj video poruci naglasio da možemo biti ponosni na dostignuća Crne Gore kao članice Sjevernoatlantskog saveza, jer zajedno prevazilazimo izazove, izgrađujemo čvršće veze prijateljstva i solidarnosti i pravimo značajne korake ka mirnijem i sigurnijem svijetu.

- Današnji datum obilježava značajnu prekretnicu na putu Crne Gore ka bezbjednosti, stabilnosti i solidarnosti - naglasio je ministar Krapović.

On je dodao da je članstvo u Alijansi bilo strateški izbor, koji je poboljšao sigurnost naših građana, osiguravajući okvir za jačanje odbrambenih sposobnosti i modernizaciju oružanih snaga. Takođe, ojačalo je veze sa zemljama, današnjim saveznicama, kroz partnerske programe i inicijative za saradnju.

Danas prijem povodom sedme godišnjice članstva u NATO

Krapović je podvukao da se naša posvećenost osnovnim principima NATO u kontinuitetu ogleda kroz učešće u mirovnim misijama, međunarodnim vježbama i inicijativama za izgradnju kapaciteta.

Ministar je kazao da je, pored objektivnih benefita, članstvo Crne Gore u NATO i snažan simbol posvećenosti naše države evroatlantskim integracijama i težnji da budemo konstruktivan i kredibilan partner u promovisanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i šire.

- Dok slavimo ovu prekretnicu, potvrđujemo našu posvećenost vrijednostima i principima organizacije – demokratiji, slobodi pojedinca i vladavini prava, uz stratešku viziju mira i prosperiteta - poručio je Krapović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 23:18