/ - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
06/12/2023 u 14:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krapović sa Vilanom o saradnji Crne Gore i Izraela u oblasti odbrane

Ministar je iskazao zadovoljstvo susretom i naglasio značaj današnjeg sastanka, uzimajući u obzir dosadašnju saradnju u oblasti odbrane Crne Gore i Izraela koja se fokusirala na segment odbrambene industrije

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa ambasadorom Države Izrael u Crnoj Gori Jahelom Vilanom.

Ministar je iskazao zadovoljstvo susretom i naglasio značaj današnjeg sastanka, uzimajući u obzir dosadašnju saradnju u oblasti odbrane Crne Gore i Izraela koja se fokusirala na segment odbrambene industrije.

Krapović je istakao da proces modernizacije i opremanja ostaje jedan od prioriteta crnogorskog odbrambenog sistema, što daje mogućnost da se odbrambena saradnja intenzivira, imajući u vidu da Crna Gora jača saradnju ne samo sa savezničkim, već i sa partnerskim zemljama. S tim u vezi, izrazio je spremnost za sadržajnije i intenzivnije odnose Crne Gore i Izreala u predstojećem periodu, u domenu odbrambene industrije.

Ambasador Vilan čestitao je ministru Krapoviću na preuzimanju dužnosti i izrazio očekivanje da će odbrambena saradnja između dvije države biti dodatno unaprijeđena za vrijeme njegovog mandata. Naglasio je da se realizacijom zajedničkih aktivnosti može dati doprinos procesu modernizacije i opremanja sistema odbrane Crne Gore.

Ambasador Vilan je istakao da saradnja sa Izraelom nije ograničena samo na oblast odbrane i podsjetio na kulturne projekte, naglasivši važnost izgradnje memorijala na Kapinom polju u Nikšiću  u znak sjećanja na operaciju,,Velveta‘‘ iz 1948. godine, tokom koje je Crna Gora pružila podršku Izraelu.

Osvrnuivši se na aktuelnu bezbjednosnu krizu na Bliskom Istoku, ministar Krapović je naglasio da je neophodno da se naporima međunarodne zajednice pokuša pronaći pravedno i održivo rješenje, prihvatljivo za obje strane, kojim bi se obezbijedio trajni mir i stabilnost na tom prostoru.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 20:44