Здравко Кривокапић / - Влада
11/06/2021 u 09:54 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић и хапшење: Желио медијску бомбу, добио ватромет неозбиљности

Са изузетно озбиљне адресе црногорској јавности пласиране изузетно неозбиљне информације, ако се тако, уопште, моги и назвати, јер хапшење премијера је одлука вансеријске важности коју не може донијети један човјек, па макар то био и Миливоје Катнић

Изјава премијера Здравка Кривокапића да има информацију да је главни специјални тужилац Миливоје Катнић спремао његово хапшење у случају да је потписао Темељни уговор 27. маја у Патријаршији, највјероватније је имала за циљ да буде медијска бомба, али се она претворила у ватромет неозбљности.

Кривокапић тврди да је добио информације неколико дана прије одласка у Београд да ће бити проглашен издајником цркве, а да је покушано и да се он прикаже кривцем у случају да за митрополита не буде изабран Јоаникије.

Додао је да је добио информацију да се инсистира да дође лично у Београд и да је због тога отишао Владиним авионом и да је обавијестио потпредсједника Дритана Абазовића и да је он рекао да сматра да не треба да сада потпише уговор. Абазовић је раније рекао да не треба журити са потписивањем уговора, али да није спорно да ће бити потписан.

Све ово показује да су са изузетно озбиљне адресе црногорској јавности пласиране изузетно неозбиљне информације, ако се тако, уопште, моги и назвати.

И сам главни специјални тужилац Миливоје Катнић је саопштио да не зна о чему се ради.

- Нити знам шта је премијер радио у Патријаршији, нити сам информисан да је планирао да изврши кривично дјело велеиздаје, нити сам планирао да га хапсим - кратко је Катнић за Антену М коментарисао изјаву Здравка Кривокапића.

Кривокапић је казао да логично закључује да је требало да га ухапси специјални тужилац Миливоје Катнић. А у тој изјави је био свега осим логике.

Наиме, Устав Црне Горе у члану 86, у којем говори о имунитету, између осталог предвиђа да имунитет, као и посланик, уживају: предсједник Црне Горе, предсједник и чланови Владе, предсједник Врховног суда, предсједник и судије Уставног суда, врховни државни тужилац.

Значи Катнић не би могао само својом вољом да повлачи потезе. Хапшење премијера је одлука од вансеријске важности са којом би морали бити упознати, а можда и донијети ту одлуку, чланови Савјета за националну безбједност. О томе би морао све да зма и потпредсједник Владе Дритан Абазовић који је и координатор служби безбједности, а премијер је, између осталог, и штићена личност.

Уз то, сви ови који би, на наеки начин, могли да донесу одлуку о премијеровом хапшењу су били упознати са чињеницом да Кривокапић у Београду неће потписати Темељни уговор и да неће направити никакво кривично дјело које би изискивало да буде ухапшен.

Очигледно је да имамо проблем, јер је црногорски премијер елементарно необавијештен, као некада Војислав Коштуница, с тим што се овдје ради о необавијештености и о себи и треба му поручити да има имунитет и да више не пласира овакве спинове који додатно могу да узнемире грађане Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:11