Здравко Кривокапић
10/06/2021 u 22:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Имам информацију да је Катнић спремао моје хапшење

Премијер је одговорио да му је спремано хапшење "због велеиздаје због потписивања противуставног Темељног уговора"

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић казао је вечерс у емисији "Начисто" да има информацију да је Катнић спремао његово хапшење у случају да је потписао противуставни уговор.

Кривокапић тврди да је добио информације неколико дана прије одласка у Београд да ће бити проглашен издајником цркве, а да се покушало и да се он прикаже кривцем у случају да за митрополита не буде изабран Јоаникије.

Додао је да је добио информацију да се инсистира да дође лично у Београд и да је због тога отишао Владиним авионом и да је обавијестио потпредсједника Абазовића и да је он рекао да сматра да не треба да сада потпише уговор. Абазовић је раније рекао да не треба журити са потписивањем уговора, али да није спорно да ће се потписати.

Кривокапић: ДФ уцјењује Владу око буџета, двије тачке спорне у Нацрту Темељног уговора са СПЦ

Кривокапић је казао да је данас чуо и да се спремало његово хапшење због велеиздаје због потписивања противуставног Темељног уговора, а на питање ко би га ухапсио, рекао је да би то био Специјални државни тужилац Миливоје Катнић.

Премијер наводи да је напомињао министра правде Владимира Лепосавића да може да покрене дисциплински против Катнића, али да овај то није учинио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:31