Здравко Кривокапић
10/06/2021 u 21:52 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Кривокапић: Имам информацију да је Катнић спремао моје хапшење

Премијер наводи да је напомињао министра правде Владимира Лепосавића да може да покрене дисциплински против Катнића, али да овај то није учинио

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић казао је вечерс за ТВ Вијести да има информацију да је Катнић спремао његово хапшење у случају да је потписао противуставни уговор.

Кривокапић тврди да је добио информације неколико дана прије одласка у Београд да ће бити проглашен издајником цркве, а да се покушало и да се он прикаже кривцем у случају да за митрополита не буде изабран Јоаникије.

Додао је да је добио информацију да се инсистира да дође лично у Београд и да је због тога отишао Владиним авионом и да је обавијестио потпредсједника Абазовића и да је он рекао да сматра да не треба да сада потпише уговор. Абазовић је раније рекао да не треба журити са потписивањем уговора, али да није спорно да ће се потписати.

Кривокапић је казао да је данас чуо и да се спремало његово хапшење због велеиздаје због потписивања противуставног Темељног уговора, а на питање ко би га ухапсио, рекао је да би то био Специјални државни тужилац Миливоје Катнић.

Премијер наводи да је напомињао министра правде Владимира Лепосавића да може да покрене дисциплински против Катнића, али да овај то није учинио.

Izdvojeno

10. jun 2021 21:53