ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ И СЕР СТЈУАРТ ПИЧ / - ФОТО: ГОВ.МЕ
27/01/2022 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић-Пич: УК ће подржавати демократске процесе и унапређивати сарадњу са Владом Црне Горе

Током састанака је такође наглашен значај чланства Црне Горе у НАТО, нарочито у контексту доприноса међународном миру и јачану институција сектора безбједности

Предсједник Владе Црне Горе  Здравко Кривокапић сусрео се синоћ са специјалним изаслаником премијера Уједињеног Краљевства за Западни Балкан, Сер Стјуартом Пичом. Сусрет је уприличен у Вили Горица, у оквиру радне вечере, којој су присуствовали и министарка одбране Оливера Ињац и директор АНБ-а Дејан Вукшић, саопштено је из Кабинета предсједника Владе.

Кривокапић је истакао важност пријатељства и савезништва Уједињеног Краљевства и Црне Горе, и упознао уваженог госта са политикама Владе које су имплементиране у циљу јачања економске стабилности и демократских процеса.

Пич је похвалио сарадњу Владе са Уједињеним Краљевством у свим областима, посебно акцентујући одбрамбену и безбједносну сарадњу. Такође је истакао важност односа према безбједносним ризицима који се тичу региона Западног Балкана, Европе и остатка свијета, апострофиравши утицаје са којима се државе Западног Балкана суочававају.

Током састанака је такође наглашен значај чланства Црне Горе у НАТО, нарочито у контексту доприноса међународном миру и јачану институција сектора безбједности.

Пич је нагласио да ће Уједињено Краљевство подржавати демократске процесе и посвећено унапрјеђивати сарадњу са Владом Црне Горе, у свим секторима.

Састанак и радна вечера су завршени порукама захвалности и задовољства због будуће сарадње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:53