Кривокапић  / Фото: Иван Петровић Ипе
31/07/2021 u 14:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Промјене у тужилаштву нису могуће без одлуке Скупштине

Интереси грађана и државе изнад су сваког појединца и сваке политичке партије, казао је премијер

Интереси грађана и државе изнад су сваког појединца и сваке политичке партије, а промјене у тужилаштву нису могуће без храбре одлуке Скупштине, поручио је предсједник Владе Црне Горе Здравко Kривокапић

Он је позвао све партије, а нарочито партије парламентарне већине да покажу одговорност тако што ће изабрати неполитички, а професионалан Тужилачки савјет.

- Избор нових чланова Тужилачког савјета у складу са недавно усвојеним законима о тужилаштву, кључни је корак ка успостављању независног и професионалног врховног државног тужилаштва и почетку озбиљне и беспоштедне борбе против корупције и организованог криминала на високом нивоу - написао је на Твитеру.

Kазао је да су грађани 30. августа већински гласали да би дочекали да правда стигне оне који су газили уставе и законе и крали државу и грађане, а чији су досијеи закључани у фиокама.

- Позивам све партије, а нарочито партије већине да покажу политичку одговорност тако што ће изабрати неполитички, а професионалан Тужилачки савјет. Грађани су све нестрпљивији да почне примјена владавине права, јер су сви механизми потребни за њено успостављање у рукама парламента. Интереси грађана и државе изнад су сваког појединца и сваке политичке партије. Промјене у тужилаштву нису могуће без храбре одлуке Скупштине - закључио је Kривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 17:03