премијер Здравко Кривокапић на предавању у БиХ / - BOJANA CUPIC
25/05/2021 u 16:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић студентима ФПН у Бањалуци: Наjвећи квалитет jе знање

Премиjер Кривокапић jе између осталог студентима казао да политика треба да се води на начин да буде етична, те да обезбиjеди све оно што представља квалите

У оквиру прве званичне посjете Босни и Херцеговни предсjедник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић одржао jе предавање на бањалучком Факултету политичких наука на тему “Етика и политика”, саопштено је из Кабинета предсједника Владе.

Премиjер Кривокапић jе, између осталог, студентима казао да политика треба да се води на начин да буде етична, те да обезбиjеди све оно што представља квалитет.

– Наjвећи квалитет jе знање. Можете све да изгубите и многи су кроз своjу историjу губили богатство и моћ и снагу, али jедино што им нико ниjе могао одузети, то jе знање. Зато jе главни задатак сваке политике, да обезбиjеди довољан квалитет знања, како би кроз знање могли сви да осjетимо просперитет у свим областима, и у медицини, и у инжењерству, и у правним и политичким наукама и у филозофиjи. Jер jедино знање jе моћ – казао jе Кривокапић.

Предсjедник Владе рекао jе да jе политика раздвоjена од етике и да то може да свjедочи на основу многоброjних примjера од 30. августа до данас.

– Видjећете jедну лицемjерну политику, jедну недосљедност, неприципиjелност и како jе Макиjавели рекао „Циљ оправдава средство“. То jе наjгори однос коjи се може десити у политичким релациjама. Знам да живимо у времену кад jе интерес доминантан. Али таj интерес мора да уважава друге. Гдjе jе онда етика, шта се са њом десило? Мислим да политичари треба да се просвиjетле –казао jе премиjер.

Он jе саопштио и да jе проблем у Црноj Гори што постоjи блокада правног система.

– Поред заробљене државе, имате и заробљено правосуђе. Због тога што неко ниjе задовољан партиjским или личним интересом, он блокира читав систем. У Црноj Гори се ниjе десила политика, десио се народ, десила се изворна демократиjа. Захваљуjући тоj подршци народа, ова Влада траjе. Што се тиче политичара, они би нас наjрађе прогнали из Црне Горе, међутим засад им то не може бити. Jер jе народ схватио да jе ово Влада наде у бољу будућност. Да ли може то да траjе? Траjаће до краjа мандата, jесте да ће бити мучно, али на муци се познаjу jунаци. На броjне оптужбе, наш одговор jе тишина. Не зато што не знамо, већ jер не желимо да правимо позориште у кући – казао jе премиjер.

Премиjер jе поручио да Влада не жели да Црна Гора буде препозната ни по криминалу ни по клановима.

– Ми желимо да Црна Гора буде оно што jе увиjек била, часна и достоjанствена. Желимо да Црна Гора буде грађанска, демократска и европска држава – поручио jе предсjедник Владе.

Премиjер Кривокапић jе нагласио и да би требало да се окренемо будућности. „Довољно смо пропатили да се поново свађамо ни око чега. Боримо да се да млади остану у земљи“, закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:33