/ Кривокапић – Тимоније
14/01/2022 u 14:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић – Тимоније: Западни Балкан у фокусу француског предсједавања

Премијер Кривокапић је апострофирао важност нове заплијене наркотика у Црној Гори, истакавши обавезу тужилаштва да се одговорно однесе према овом случају

Предсједник Владе Црне Горе  Здравко Кривокапић сусрео се данас са француским амбасадором, господином Кристијаном Тимонијеом.

Премијер Кривокапић је пожелио успјешан рад амбасадору Тимонијеу у новој 2022. години и упознао га са активностима које Влада спроводи у контексту испуњења обавеза у поглављима 23 и 24. Предсједник Владе је истакао да Црна Гора намјерава да, током предсједавања Француске Европском унијом, испуни прелазна мјерила и преведе их у завршна.

Амбасадор Тимоније је такође пожелио успјешан рад премијеру Кривокапићу у 2022. години и захвалио му се због детаљне елаборације активности у вези поглавља 23 и 24. Амбасадор је истакао да Француска своје предсједавање види као форму давања подстицаја земљама кандидатама за чланство у ЕУ, те да ће захваљујући личном залагању предсједника Емануела Макрона Западни Балкан бити у фокусу француског предсједавања.

Француска ће, како је казао уважени амбасадор, инсистирати на конкретним корацима у процесу приступања ЕУ, а не на простом дебатовању о овим темама. У том смислу је најавио покретање неколико пројеката, међу којима ће се истицати они који афирмишу идеје европске припадности.

Амбасадор Тимоније је честитао премијеру Кривокапић на изгласавању новог Тужилачког савјета и подршци у парламенту за програм „Европа сад!”, те поздравио формирање Координационог тијела за праћење споменутог програма, нагласивши да ће важни аспекти француског предсједавања бити посвећени заштити животне средине, те борби против корупције и организованог криминала.

Премијер Кривокапић је апострофирао важност нове заплијене наркотика у Црној Гори, истакавши обавезу тужилаштва да се одговорно однесе према овом случају.  

У разговору са амбасадором Тимонијеом, премијер Кривокапић је оцијенио да га охрабрује ефикасност рада парламента која је исказана крајем минуле године, те да се нада да ће иста бити настављена и у 2022. години. Премијер је такође истакао искрену отвореност и заинтересованост Црне Горе за француске инвестиције.

Разговор је завршен порукама захвалности и задовољства због будуће сарадње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:32