Кривокапић / Фото: Бојана Чупић
28/02/2022 u 14:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кривокапић у Лондону: Црна Гора више није хибридни режим

Остварили смо највећи економски раст у Европи, тврди премијер

Црна Гора је прошле године остварила највећи економски раст у Европи, казао је премијер Здравко Kривокапић на Инвестиционом самиту предсједника влада земаља Западног Балкана.

- Политика нулте толеранције на корупцију, коју спроводи Влада, допринијела је да Црна Гора према најновијем индексу демократије за 2021. годину више није сврстана у категорију хибридних режима -казао је он.

Kривокапић се осврнуо и на програм „Европа сад“ који је, како тврди, поред обезбјеђивања најмањег оптерећења за послодавце када су питању доприноси, скраћивањем административних процедура утиче на побољшање пословног окружења.

- Приводимо крају Закон о одрживој енергетици који ће бити добар темељ за будуће активности на том пољу -казао је Kривокапић, додајући велике и разноврсне потенцијале Црне Горе када је ријеч о туризму.

Европски комесар за проширење Оливер Вархељи подвукао је потребу даљег јачања европске перспективе Западног Балкана, чија безбједност и сигурност никада није била толико значајна као данас, истакавши да су све земље које преговарају о приступању ЕУ забиљежиле напредак.

Указао је и на основне пројекте које ЕУ у партнерству са ЕБРД спроводи у земљама региона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:58