Zdravko Krivokapić / foto: lazar ružić
30/08/2024 u 19:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krivokapić: Većina koja je nastala 30. avgusta više ne postoji nakon pada 42. Vlade

Bivši premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je incijativa koju je pokrenuo 31. avgusta 2020. godine rezultirala prvim sporazumom koji je spriječio zloupotrebu izborne pobjede.

Krivokapić o rekonstrukciji Vlade: Sve će to narod platiti

- Režim je pao. Desila se sloboda. Incijativa koju sam pokrenuo 31.08. rezultirala je prvim sporazumom koji je spriječio zloupotrebu izborne pobjede, a zatim i drugim 08.09. koji je stvorio preduslove za formiranje nove vlasti. U tom trenutku, lideri DF-a su bili protiv tog jedinog mogućeg pristupa, ali su dvije godine kasnije potpisali gotovo isti Sporazum- saopštio je na društvenoj mreži X bivši premijer Zdravko Krivokapić.

Kako je dodao, smjena tridesetogodišnjeg režima je bila pravi demokratski iskorak, "a ne izdaja i rušenje 30. avgusta koje su sproveli Abazović i URA zajedno sa tzv. manjinskim strankama, ulazeći u savez sa DPS-om".

- Većina koja je nastala 30. avgusta više ne postoji nakon pada 42. Vlade. Zato glas naroda mora biti snažniji i čujniji od glasa poslanika koje u stvarnosti biraju politički lideri. Istinski slobodni izbori sa slobodnim glasom nisu mogući sa postojećim izbornim zakonodavstvom. No, uprkos svemu, narod je taj koji odlučuje- zaključio je Krivokapić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 06:13