Са сусрета / - BOJANA CUPIC
26/11/2021 u 12:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Влада однос са мањинама остварује кроз сарадњу са шест савјета

Апострофирајући ОЕБС-ов слоган „Да нико не буде изостављен!“, Абдракхманов је истакао да је упознат са најновијим пограмима Владе који имају за циљ социо-економски опоравак Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић, примио је данас Каирата Абдракхманова, високог комесара ОЕБС-а за националне мањине, који се налази у званичној посјети Црној Гори.

Поздрављајући високог комесара Абдракхманова, премијер Кривокапић оцијенио је посјету врло значајном, поготово због чињенице да се један високи комесар ОЕБС-а за националне мањине, по први пут налази у званичној посјети Црној Гори.

Премијер Кривокапић, званичнику ОЕБС-а упутио је ријечи захвалности и због високих оцјена којима је вредновао складне међуетничке односе у Црној Гори и препознао је као земљу за примјер другим државама региона Западног Балкана.

Предсједник Владе упознао је Абдракхманова да Влада однос са мањинама остварује кроз сарадњу са шест националних мањинских савјета, који се финансирају из буџета, те да у Влади процјењују да њену нарочиту пажњу тренутно заслужује Ромски савјет.

Премијер Кривокапић истакао је да Црна Гора, у сложеној глобалној ситуацији изазваној пандемијом КОВИД -19, предузима снажне социо–економске и политичке кораке, како би убрзала свој деценијски пут ка ЕУ, као и да је на том путу снажење добросуједских односа и промовисање политика толеранције, дијалога и баланса, један од приоритета Владе на чијем је челу.

-Наша политика се заснива на нултој толеранцији у односу на све врсте дискриминације. Зато је кадрирање у овој Влади спроведено на експертској основи и наше опредјељење је искључиво грађанско- поручио је премијер Кривокапић.

Високи комесар ОЕБС-а, Каират Абдракхманов, изразио је задовољство што је Црна Гора очито и недвосмислено на путу ка ЕУ. Комесар Абдракхманов казао је да на том путу Црну Гору доживљава као „сјајну звијезду“ и када је у питању однос према мањинама, етничким и вјерским заједницама, те да ОЕБС изражава пуну подршку раду премијера Кривокапића и Владе на чијем је челу.

Високи комесар похвалио је Премијерову отвореност за медије и политику мира и толеранције коју промовише и поручио да Црну Гору доживљава као државу од које жели да учи, нарочито када су у фокусу примјери и праксе које се односе на регион Западног Балкана.

Апострофирајући ОЕБС-ов слоган „Да нико не буде изостављен!“, Абдракхманов је истакао да је упознат са најновијим пограмима Владе који имају за циљ социо-економски опоравак Црне Горе.

-Обавијештен сам о Вашим програмима којима желите да привучете стране инвеститоре како би побољшали положај грађана Црне Горе, са акцентом на подршку систему образовања. Подржавам Вас у томе и желим Вам пуно успјеха- поручио је Абдракхманов, поновивши да премијер Кривокапић и Влада Црне Горе, и убудуће, могу да рачунају на пуну подршку ОЕБС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:39