/ Јанко Крстовић
14/09/2021 u 12:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крстовић: Гдје сте били, градоначелниче, када су наше активисте пребијали по Конику ?

Да ли, сходно свему написаном, да очекујемо ваше јавно извињење што би показало да сте коначно стекли неки морални оријентир, или ћете и даље ћутати, навео је он

Предсједник клуба одборника Демократа у скупштини Главног града Јанко Крстовић саопштио је да у свом, крајње " неистинитом и лишеном икаквог моралног обзира стилу, огласио се градоначелник Подгорице, Иван Вуковић, тврдећи како Демократе оправдавају нападе на њега”.

- Због чега господин Вуковић, иначе главни снабдјевач гас маскама пучистичких протеста, толико не воли себе па се излаже још једној политичко-моралној лекицији није на нама да судимо, али ћемо му свакако изаћи у сусрет и испунити жељу. Прије свега другог, Демократска Црна Гора је у јавности препозната као неко ко увијек и без изузетка најоштрије осуђује било који вид насиља. Насиље, које се на велику жалост и штету свих добронамјерних, часних и нормалних људи већ дуго – и то баш захваљујући квазипартији којој Вуковић припада - запатило у нашем друштву није, не може и не смије бити метод рјешавања било каквих неслагања, и због тога га увијек и без изузетка треба најоштрије и најискреније осудити. Што ми, познато је, сваком приликом чинимо- навео је Крстовић.

Поручује да је насиље највећи непријатељ једног друштва и као такво заслужује да свако од нас покаже нулту толеранцију према истом.

- И када је жртва, што ми много пута јесмо били, али и када није. И то нас доводи до пар питања на која би градоначелник нашег града морао одговорити. Гдје сте били, градоначелниче, када су наше активисте пребијали по Конику? Гдје сте били, господине Вуковићу, када су чланови нарко картела нашим посланицима пријетили смрћу не ријечима, већ пиштољима упереним у чело? Случај посланика Данила Шарановића, да вас подсјетимо. Гдје сте били када су нам одборнике више пута пребијали, попут случајаја Данила Мрваљевића на Цетињу? Гдје сте били када су нашим одборницима горјели аутомобили, поред кућа у Којима им спавају породице? Гдје сте били, Вуковићу, када су вашем колеги, предсједнику општине Котор Владимиру Јокићу, ваши функционери пријетили скривени иза лажних никова? Гдје сте, као човјек који изненада схвата проблем насиља, били да се огласите поводом двоструког убиства црногорских грађана које је извела екипа монструма Беливука у сред Црне Горе, а у нашу земљу пуштени тако што им је неко од ваших колега – а утврдиће се тачно и ко, не бојте се – скинуо забрану уласка? Гдје сте били да макар једном ријечју осудите незаконити праћење и прислушкивање посланика тадашње опозиције, међу којима и Демократа? Гдје сте било кад су посланицима Бечићу и Богдановићу пријетили бацањем бомбе? Гдје сте били да осудите физички напад на директора Деморкатске Црне Горе, од стране ваших активиста? Гдје сте били у још стотинама случајева, господине Вуковићу?! Јер насиље је насиље, било правно, физичко или вербално, и као такво је неправда, а ви сте небројено пута све то одћутали- питао је он.

Поред осталог, питао је и "да ли сте се икада, када ваша реакција изостане, запитали да ли је то у реду, да ли је политика заиста вриједна суспензије морала и интегритета личности, да ли као градоначелник једног великог града који припада свима нама без изузетка имате право на, одвећ одиозно, лицемјерно ћутање?!".

- Да ли, сходно свему написаном, да очекујемо ваше јавно извињење што би показало да сте коначно стекли неки морални оријентир, или ћете и даље ћутати попут многих политичких лицемјера из Ваше Партије?- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:31