Miodrag Leković / - FOTO: MIćKO VUJISIć;
29/07/2024 u 15:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Laković: Imamo širu sliku povodom informacije o atentatu na Đukanovića

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković saopštio je da se na današnjoj sjednici raspravljalo o svim aspektima rada ANB-a i Uprave policije.

On je dodao da postoji solidna aktivnost ANB-a kada je u pitanju provjera podataka i njihova razmjena.

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu saslušao je danas direktore Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije, Borisa Milića i Zorana Brđanina, o postupanju sektora bezbjednosti po obavještajnim saznanjima da se priprema atentat na bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića.

- Raspravljali smo o svim aspektima ANB-a i Uprave policije. Zaključili smo da postoji jedna solidna aktivnost ANB-a i Uprave policije kada je u pitanju provjera podataka i njihova razmjena - istakao je Laković nakon sjednice Odbora, prenosi portal RTCG.

Uprava policije: Nakon medijske objave, ANB proslijedio informaciju o planiranom atentatu

Upitan da li ima više informacija i podataka vezano za pripremanje atentata na Đukanovića, Laković je kazao da kada je u pitanju sumnja na ugroženost ne posjeduju više podataka u odnosu na stepen osnovanosti te sumnje.

- Bili smo u prilici da saznamo više podataka od službi bezbjednosti u odnosu na lica koja se pominju u tim infomacijama i te kriminalne grupe, u odnosu na njihove aktivnosti, imamo širu sliku kada je u pitanju službe bezbjednosti i kada su u pitanju te kriminalne strukture koje se dovode u vezu sa tom informacijom - kazao je Laković nakon sjednice Odbora.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 11:27