Василије Лалошевић / - IVAN PETROVIC-IPE
24/09/2021 u 22:25 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лалошевићу није истекао уговор, СДТ реагује на анонимну пријаву

Према незваничним информацијама портала „Дан” СДТ је формирао предмет на основу анонимне пријаве против Лалошевића

В. Д. директорА Управе за спорт Василије Лалошевић смијењен је јуче са ове позиције, а на ту позицију именован је Марко Беговић. Према незваничним информацијама портала „Дан” СДТ је формирао предмет на основу анонимне пријаве против Лалошевића.

Како су навели из Министарства просвете, науке, културе и спорта, на чијем је челу Весна Братић, Лалошевић је смијењен јер је према наводима, МПНКС управа за спорт игнорисала Свjетску антидопинг агенциjу (WADA) jер ниjе доставила Упитник за прошлу годину, нити са њима имала икакав контакт.

– Резултат тога jе да смо сада пред искључењем наших спортиста из свих такмичења, а у случаjу да нас не искључе, спортисти се могу такмичити али не под нашом заставом и химном – наводи се у саопштењу МПНКС.

Како је у саопштењу ресора министарке Братић наведено, Лалошевић је смијењен и због истека мандата од шест мјесеци. На чело Управе за спорт, коjа jе дио МПНКС, изабран је од стране Владе премијера Здравка Кривокапића децембра 2020, гласовима Демократског фронта, Демократа и грађанског покрета УРА.

Ипак како у одлуци о његовом именовању стоји, а коју објављујемо, Лалошевић је именован на ту позицију до избора новог директора Управе за спорт, што значи да му није истекао уговор.

image

Одлука о именовању Лалошевића

- Портал Дан

Лалошевић је казао је и да се на њега врши притисак и да jе рjешење о његовом избору за в.д. гласило „до избора новог” и да ниjесу помињани рокови. Тврди и да jе више пута слао дописе Министарству поводом упитника Свjетскоj антидопинг агенциjи, да треба миjењати Закон о спорту.

– Антидопинг комисиjа нема никакве везе са Управом за спорт и она jе производ избора ЦОК-а, над њом старjешинство има Министарство. Пет мjесеци пишем молбе да промиjене Закон о спорту, како би га институционално подесили, да то више ниjе Министарство него Управа. А када су стигле информациjе из Брисела и Стразбура да се направи додатни напор да се уради све како Црна Гора не би дошла у ситуациjу да њени спортисти не могу да учествуjу под црногорском заставом, поjавио се самозвани екстерни савjетник коjи jе данас директор, коjи jе рекао да се закон може направити за десет дана. А за десет дана се не може састати ни jедан одбор, а не урадити закон – казао је Лалошевић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 11:25