Лекић / Фото: Лазар Ружић
17/03/2022 u 15:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лекић о састанку у Хилтону: За неозбиљност 10-0

Скор ове неславне утакмице може се једино промјенити да капитен (мандатар), одустане од трансфера прелазног рока у тиму хибридних боја корупције, истиче лидер Демоса

Предсједник ДЕМОСА-а Миодраг Лекић коментарисао је јучерашњи састанак који је одржан у хотелу “Хилтон“ у Подгорици између лидера УРА Дритана Абазовића и представника опозиционих странака, наводећи да је све било неозбиљно. 

- Иако се с правом сматрало да је одлазећу ткз. експертску владу по неозбиљности и недораслости немогуће превазићи утисак да јој јучерашњи састанак мандатара са новом већином у покушају озбиљно конкурише. Прво, неозбиљно је објављивати да се јучерашњи састанак мандатара одржао са „опозицијом“ то значи мањином, јер је предсједник државе управо дао статус мандатара полазећи од његовог „уверења “ да постоји нова већина у парламенту. И ту се ради о претходној и великој неозбиљности предсједника државе који свуда у демократском свијету не проглашава мандатара, на основу „увјерења“ и “ „утиска“ већ писаних чињеница које чини јавним о постојању 41 или више посланика, што је нова већина у парламенту. На бази изјава присутних посланика на јучерашњем састанку парламентарна већина је још у покушају, што говори да је предсједник државе обмануо јавност да постоји нова Актере ове јавне неозбиљности, дакле оваквог неозбиљног састављања већине и владе државе Црне Горе не правда њихова импресионираност евентуално неком поруком или телефонским позивом са неке адресе из иностранства. Наравно, ни саму међународну адресу, ако она уопште постоји и тиме бави. Јер, правдање домаће неозбиљности се од домаћих актера неријетко правда међународним утицајима, добровољно прижељкујући транзициони статус Црне Горе од полупротектората ка чистом моделу протектората- додао је Лекић.

Навео је еепертоар неозбиљности, са детаљима са јучерашњег састанка – давања оставки и слично даје за право онима који не заказују сједницу Скупштине, у смислу спречавања да се овако незрела и неозбиљна ситуација не пренесе на пленум Скупштине.

- Вријеме протиче, састављање самозване европске владе, која долази послије оне такође самозвано оцијењене “ најбоље у историји Црне Горе“, рокови и објашњења личе на чекање одржавања и одлука Главног одбора једне странке – док се ситуација у земљи и на међународном плану драматично погоршава. Скор ове неславне утакмице се може једино промјенити да капитен (мандатар), одустане од трансфера прелазног рока у тиму хибридних боја корупције. И обуче, ако га није узгубио, првобитни дрес са онима са којима је црногорским грађанима обећао демонтажу корупционашког система, изграђивање озбиљне, правне, демократске државе. Овога пута без састављања тима у црквеним објектима, овога пута са озбиљном тимском игром.Ако ни то није могуће остаје и варијанта свирања краја  утакмице. И на изборима почетак нове, у којима би озбиљност можда имала веће шансе- закључио је Лекић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:11