Лекић / Фото: Срђан Бољевић
17/09/2021 u 14:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лекић подржава споразум ДФ-а и Демократа: Треће шансе неће бити

Ђукановић као приватни бизнисмен и црквени реформатор постаје оно што се грчевито труди - вођа политичке опозиције у земљи, тврди предсједник Демоса

Лидер Демоса Миодраг Лекић саопштио је да подржава правац и дух споразума Демократа и Демократског фронта као новог покушаја да се изађе из стања дубоког поремећаја у функционисању система актуелне власти.

- Демос ни у наредном период неће подизати своју цијену коришћењем отрцане, уцјењивачке и политички провинцијке фразе “ ако имате без нас 41 посланика слободно фомирајте владу”, већ ће активно и озбиљно учествовати у тражењу најбољих рјешења како бисмо коначно покренутим европским реформама одговорили очекивањима грађана. С друге стране, извјесно нећемо гласати недовољно проучене формуле нове владе и државне власти, притом поучени претходним комбинацијама на неадекватним мјестима и са познатим резултатима. Сви треба да смо свјесни изазова новог покушаја, посебно чињенице да треће поправне шансе неће бити- поручио је он. 

Додао је да лидер ДПС-а Мило Ђукановић као приватни бизнисмен и црквени реформатор постаје оно што се грчевито труди - вођа политичке опозиције у земљи.

- С једне стране на дјелу потврђене екипе ендемске корупције и хибридног режима – да употребимо међународне оцјене претходне власти -  које у савезништву са уличним ескадронима грчевито покушавају да дестабилизују земљу. С друге стране имамо неизграђеност озбиљне и са потребним ауторитетом државне политике. Наравно, не мисли се овдје на ауторитет силе. Мислим на ауторитет јавног ђеловања власти, државничке ријечи и озбиљних порука са позиција савремених демократских принципа и поука из црногорске традиције.  Цетиње 4. и 5. септембра су примјер једног и другог.  Тих дана, на Цетињу, поред пристојних грађана са легитимним правом на изражавања протеста, окупио се крем црногорске корупције који је опљачкао, а системом “ Kоверте” и јавно обрукао ову земљу, сада настојећи да насилно дестабилизује уставни поредак државе. Паралелно са нивоа власти било је данима прегршт шарлатанских и контрадикторних изјава, да би се у ноћи наставила недопустива неозбиљност, са на крају објављеним подвигом да је у 4:30 сата ујутро дефинисана стратегија и како је јављено - успостављен јединствени сигурносни систем. Не пише се добро овој земљи ако се наставе ове двије доминантне тенденције- закључио је Лекић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:03