Фото: Лековић
24/08/2021 u 13:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Средства која су за уџбенике да се преусмјере за куповину основног школског прибора

Пандемија корона вируса испразнила је и онако скромне кућне буџете, наводи он

Општина Бар је прошле године Буџетом за 2021. годину за куповину бесплатних уџбеника за ђаке прваке, опредијелила скромних 25 хиљада еура, саопштила је Демократска Црна Гора.

-Међутим, као што знамо Скупштина Црне Горе је ове године изгласала обезбјеђивање и додјелу бесплатних уџбеника за све основце у Црној Гори, при чему је дистрибуција уџбеника већ почела. Тако да ће ова средства вјероватно остати неутрошена, односно остаће на рачуну Општине Бар. Међутим, у нашем граду нажалост постоји већи број родитеља који нијесу у прилици  да својој дјеци обезбиједе односно купе адекватан школски прибор.Пандемија корона вируса испразнила је и онако скромне кућне буџете. Притом, у нашем граду постоји и завидан број социјално угрожених породица-наводе они.

Додају: "Зато је наш предлог да се средства која су била намијена за куповину уџбеника за ђаке прваке преусмјере за куповину основног школског прибора, при чему би приоритет имале социјално угрожене породице".

-Наравно, уколико би код предсједника Општине и актуелног општинског руководства постојала воља и жеља да се износ од 25 хиљада додатно увећа, коришћењем прије свега средстава из текуће резерве, одборнички клуб Демократске Црне Горе подржаће и то увећање. Уколико је пак потребно сазвати сједницу Скупштине општине како би се ова ставка у Буџету измијенила, стојимо на располагању и предлажемо да се дневнице за присуство сједници присутних одборника такође преусмјере за ову намјену.Модел и начин дистрибуције школског прибора, пријаве као и сву другу администрацију остављамо Општини на утврђивање, при чему напомињемо да се почетак школске године ближи и да би било потребно одмах реаговати-поручио је предсједник Клуба одборника Момчило Лековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:36