ilustracija / - NET
02/09/2024 u 08:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Liberali: Više članova u Podgorici napustilo stranku

Liberali Podgorica su saopštili da podnose neopozive ostavke na sve funkcije u Liberalnoj partiji Crne Gore kao i da istupaju iz članstva u Liberalnoj partiji Crne Gore.

- Mi dolje potpisani osnivači Liberalne partije, sadašnji i bivši odbornici u gradskom parlamentu, članovi Glavnog odbora i Odbora Glavnog grada od osnivanja partije, već 20 godina, ulažemo svu svoju energiju u razvoj i rast liberala ne štedeći se nikad i ne povlačeći se pred problemima. Međutim, danas Liberalna partija više nije ona partija koju smo gradili i za čiji smo interes ulagali svoj politički život, danas je ona postala suprotnost svemu što je krasilo liberale kroz 34 godine liberalnog pokreta u Crnoj Gori- navode iz saopštenja.

Kako navode, ne prihvataju rušenje principa i trule kompromise i smatraju da politika mora biti visoko moralna djelatnost u kojoj vlada strogo poštovanje principa i opštih, a ne nikako lukrativnih interesa.

Popović podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva i Glavnog odbora LP

- Duboko se ne slažemo s potezima rukovodstva partije koje je zanemarilo interese partije, i pored brojnih pokušaja da ukažemo na njih kako bi se zaustavio pogrešan kurs partije, nažalost nijesmo u tome uspjeli. U Podgorici postojimo od kada postoji i Liberalni savez još od 1990. godine i prošli smo kroz puno bura, proći ćemo i kroz ovu, ali onako kako je to jedino moguće i prihvatljivo ponosno i nepokolebljivo, moralno i časno kako to rade Crnogorci i Crnogorke kroz vjekove. Dosta nam je trulih kompromisa i neprincipijelnosti u politici i na još jednu koja se u ovom slučaju tiče Liberalne partije ne želimo da pristanemo. I poslije svega imamo više nego dovoljno energije i želje da očuvamo ideju liberala u izvornom obliku i u tom pravcu ćemo usmjeriti naš dalji politički angažman. Dojučerašnjim kolegama želimo svaku sreću u daljem radu, vjerujući da im politika neće biti samo alat kojim će obezbijediti egzistenciju, već sredstvo za izgradnju boljeg i humanijeg društva- navode u saopštenju.

Jovana Drobnjak odbornica LPCG u Skupštini Glavnog grada Podgorica, Jovan Rabrenović, Jovo Rabrenović, Vladimir Brnović, Snežana Lakić, Anka Boljević, Velibor Šaban, Vesko Roganović, Jovana Došljak, Suzana Vukotić, Boris Sredanović, Dragan F. Perković.

- Osim nas navedenih osnivača i članova Glavnog odbora i Odbora Glavnog grada Liberalnu partiju napuštaju i drugi osnivači i članovi njihovih porodica čija imena zbog dužine spiska nećemo navoditi, ali će biti dostupna samoj Liberalnoj partiji zbog provođenja postupka brisanja iz članstva- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 08:00