Поповић / - Фото: Срђан Бољевић
17/09/2021 u 10:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Либерална партија жели нове изборе: Црна Гора је у ризичној ситуацији

Уколико се не одрже избори, угњетавање сваког другачијег мишљења у Црној Гори потрајаће још дуго, поручују из партије Андрије Поповића

Црној Гори је хитно потребна привремена Влада чији ће задатак бити обуздавање актуелне кризе и расписивање ванредних парламентарних избора, поручују из Либералне партије. 

Из партије Андрије Поповића исказали су забринутост због, како кажу, "својеврсне хајке и евидентног покушаја притиска на руководство Либералне партије које спроводи актуелна Влада". 

- Привођење у полицију истакнутих чланова ЛП на челу са предсједником Поповићем, на неприличан начин, због боравка на Цетињу и подршке обесправљеном народу не може се никако другачије тумачити. ЛП као непоколебљиви критичар и опонент ове власти наставиће, упркос томе, и даље такво своје политичко дјеловање.

Како су истакли, уколико се не одрже избори, угњетавање сваког нормалног живота и сваког другачијег мишљења у Црној Гори потрајаће још дуго.

- Црна Гора је у веома ризичној економској ситуацији. Од доласка нове Владе до данас без посла је остало преко 12.000 људи, што значи чак 1.000 људи сваког мјесеца остаје без посла и не назире се крај таквом тренду. Истовремено, епидемиолошка ситуација је забрињавајућа, Црна Гора је рекордер у Европи по броју заражених и умрлих од корона вируса, здравствени систем је пред колапсом а мјере готово да не постоје у пракси, док највиши државни функционери на челу са  премијером и министарком здравља, дају само лош примјер грађанима сталним кршењем мјера који сами доносе. Уз непостојање било какве кампање за вакцинацију грађана, основано се бринемо за будућност здравља нације- закључује се ун саопштењу ЛП-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:14