Ервина Ибрахимовића
17/10/2021 u 18:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лидера БС Ервина Ибрахимовића поново задржавали на граници: Србија се удаљава од европских вриједности

"Оваквим односом према посланику у Скупштини Црне Горе, који посједује дипломатски пасош, свјесно се крши Бечка конвенција"

Предсједник Бошњачке странке и посланик у Скупштини Црне Горе Ервин Ибрахимовић, данас је поново од стране граничне полиције Србије доживио непријатност, баш као и прије два мјесеца.

Гранична полиција Србије је јутрос и данас поподне, без икаквог разлога, детаљно претресла аутомобил у којем се налазио Ибрахимовић и без разлога га задржала на граници више од сат ипо времена.

-Наставља се пракса која се већ мјесецима спроводи према посланицима Скупштине Црне Горе, од стране граничне полиције, по налогу државе Србије. Приликом одласка за Србију, гдје је присуствовао једној џенази, а касније и приликом повратка, према предсједнику Ибрахимовићу су поново спровођене против законите радње, које су у супротности са међународном праксом.

Понашање полицајаца је било крајње професионално, али оваква политика Србије је показатељ да у тренутку када сви говоримо о уједињеној Европи, Европи без граница, данас се Србија удаљава од европских вриједности. Ако се држава сусјед на овај начин опходи према лидеру бошњачког  народа у Црној Гори, онда је кристално јасно какав однос државни врх Србије преферира не само према Бошњацима, већ и према свим грађанима Црне Горе.

Оваквим односом према посланику у Скупштини Црне Горе, који посједује дипломатски пасош, свјесно се крши Бечка конвенција. Међутим, очигледно да до поштовања међународних уговора нашим сусједима није стало.

Увјеравамо све да нас овакви поступци неће поколебати да наставимо нашу борбу за европску, грађанску и мултиетничку Црну Гору, која жели најбоље односе са свим сусједима. Ово је додатни показатељ да је Црна Гора усвајањем Резолуције о геноциду у Сребреници направила цивилизацијски искорак, јер су се након усвајања наведене резолуције, откриле намјере бројних актера, како у Црној Гори, тако и шире.

С обзиром да се овакве провокације и непријатности, којима смо изложени посљедњих мјесеци, нијесу дешавале раније, показатељ су да актуелна Влада нема капацитета да очува интегритет легитимно изабраних представнка народа, али и државе Црне Горе. Позивамо међународну заједницу да омогући слободан проток људи и капитала, који спадају у категорију основних људских права и слобода и који чине суштину европских вриједности-наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:48