/ Фото: Кабинет предсједника
10/02/2022 u 09:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лидија Ђукановић у Луј Витон сакоу и блузи од скоро 5.000 еура

Док просјечан грађанин мјесечно нема довољно новца да купи основне намирнице, супруга предсједника умјесто да буде примјер свим грађанима и овај пут се бахати, тврде из Праве Црне Горе

Блуза марке Louis Vuitton коју је у јучерашњој посјети Грчкој носила супруга предсједника Црне Горе Лидија Ђукановић кошта 1.250 долара, а сако исте марке 3.600 долара.

Како наводи Марина Вукаловић из Праве Црне Горе на фотографијама може се видјети да је супруга лидера опозиционог ДПС-а Мила Ђукановић одабрала екстремно скупу одјећу, у вриједности пет пута већој од њене мјесечне зараде.

image
Фото: Кабинет предсједника

- Према подацима Агенције за спрјечавање корупције предсједник Црне Горе зарађује мјесечно око 2.000 еура, а његова супруга скоро 900 еура. Док просјечан грађанин мјесечно нема довољно новца да купи основне намирнице и једва саставља крај са крајем, супруга предсједника умјесто да буде примјер свим грађанима и овај пут се бахати. Подсјетићемо да је Ђукановић више пута у задње вријеме доводио у питање повећање зарада у оквиру пројекта Европа сад, а да је раније имао и испаде када је давао изјаве да је гориво луксузна роба- додала је она. 

Из Праве су позвали Агенцију за спречавање корупције да испита којим новцем супруга предсједника државе купује овако скупе ствари, имајући у обзир њена мјесечна примања.

- Ово није први пут експонирања луксуза који себи не дају за право ни представници много богатијих држава, а камоли обични грађани.С обзиром да је АСК кажњавала посланике и министре нове власти због неколико десетина еура, позивамо их да и овај случај детаљно испитају и процесуирају, у нади да неће, као и сваки пут до сада, прогледати кроз прсте на скупе комаде одјеће Лидије Ђукановић- закључују у саопштењу. 

Подсјетимо, Портал Дан је писао о скупим комадима одјеће Лидије Ђукановић, која се у новембру прошле године појавила у хаљини марке Валентино, која кошта мало више од шест просјечних плата у Црној Гори. 

Хаљина Лидије Ђукановић кошта више од шест просјечних плата у Црној Гори

Розе Валентино хаљина може се видјети на сајту Matches Fashion, као и њена баснословна цијена од цијелих 3.500 еура. 

С обзиром да је просјечна плата у Црној Гори у септембру износила 533 еура, то значи да луксузна хаљина супруге Мила Ђукановића кошта више од шест просјечних плата у Црној Гори!

Јавности је одвећ познато да Лидија Ђукановић воли да облачи луксузне ствари, па су тако велику медијску пажњу привукле њене патике марке Кристијан Диор које коштају 947 еура, а у којима је Ђукановић дошла на протест на Цетињу у септембру, који је организован против устоличења митрополита Јоаникија. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:39