Nađa Ljiljanić / -
10/08/2024 u 07:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ljiljanić: Spajićev ujak nudio je mojim kolegama funkcije

Ujak premijera Milojka Spajića nudio je mojim kolegama pozicije i funkcije, tvrdi odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić.

Ljiljanić je kazala da je u krugu njihovog pokreta je razgovarano o tome i da na ponude nijesu pristali.

- Tačnije, bili smo ljuti na naseg kolegu zašto je dozvolio sebi da razgovara sa jednim ujakom. Ko je on? I sa kojim pravom nudi bilo kom pozicije? Borili smo se protiv prethodnog režima i raznih kumova i braće koji su harali Crnom Gorom - kazala je Ljiljanić gostujući na A plus.

Prema njenim riječima, sastanak sa Spajićevim ujakom organizovan je u vidu gradskih poznanstava, a do nje lično nisu dolazili.

- Nuđenje pozicija je vaninstitucionalno i van zakona. To je bio pokušaj trgovine PES-a. Ne bih se mnogo obazirala na to - dodala je.

Bila bi im, kaže, čast da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović stane iza njihovog pokreta.

- Mi smo stali iza njegove vizije i bila bi nam čast da nam predsjednik države da podršku. On je u prošlost poslao i Ivana Vukovića i Mila Đukanovića - poručila je Ljiljanić.

Ljiljanić tvrdi da je pobjedu na prošlim podgoričkim izborima iznio upravo Milatović, a nakon toga je nastao grabež za foteljama i funkcijama.

- Shvatili smo da program koji se nudio građanima nije ispunjen. Duži vremenski period vodili smo pregovore sa Pokretom Evropa sad, međutim što su duže trajali, odlučili smo da ne budemo više dio te priče i da postanemo nezavisni - kazala je Ljiljanić.

Ljiljanić je tokom gostovanja takođe kazala da opozicija ne kritikuje Pokret Evropa sad bez razloga.

- Javnost mora da shvati da je PES Milojko Spajić. On je lider te partije i građani će na izborima pokazati da li mu vjeruju ili ne - ocijenila je Ljiljanić.

Primijetila je i da ko god bude bio nosilac liste PES-a na podgoričkim izborima, taj mora imati Spajićevo povjerenje.

- Zato smo mi u Podgorici vratili mandat građanima i ostavili njima da odluče ko je kako radio. Mislim i da će predstojeći izbori to pokazati - zaključila je Ljiljanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 18:56