/ - СДП ТУЗИ, ФЕЈСБУК
24/09/2021 u 10:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Љуjковић: Потребна изградња заjедничког граничног прелаза Божаj

Према његовим ријечима, проблем гужви, посебно у љетњим мjесецима, постаjе велика сметња са проток људи и роба, што се негативно одражава на могућност сарадње, поготово у области туризма

Скоро свакодневно смо свjедоци колона аутомобила, аутобуса и камиона на граничном прелазу Божаj, што изазива вишесатна чекања. Ово посебно отежава живот грађана Општине Тузи, коjи су децениjама усмjерени на свакодневну сарадњу са сусjедним Скадром у Албаниjи, казао је предсједник СДП Тузи Сенад Љујковић.

Према његовим ријечима, проблем гужви, посебно у љетњим мjесецима, постаjе велика сметња са проток људи и роба, што се негативно одражава на могућност сарадње, поготово у области туризма или размjене пољопривредних производа.

Зато како каже предлажу Министру унутрашњих послова да у разговорима са надлежним државним органима Републике Албаниjе размотре могућност изградње заjедничког граничног прелаза, што би значаjно убрзало проток људи и робе, а становницима пограничних општина непроцjењиво олакшао комуникациjу.

Свакако да би за овакав проjекат обjе земље могле аплицирати и за европске фондове, будући да jе проблем граничних прелаза у региjи jедан од озбиљниjих када jе саобраћаj у питању. Примjери заjедничких прелаза са сусjедним земљама су већ показали одличне резултате, тако да не сумњамо да би слично било и са овим, наjзначаjниjим, прелазом ка Албаниjи, закључио је предсједник СДП Тузи.

i

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:00