Владана Ломпар / - фото: ГП УРА
02/12/2021 u 13:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ломпар: Довешћемо дигиталне номаде коjи ће повећати привредну активност Цетиња

Њихово стационирање на Цетињу позитивно би утицало на економску активност, посебно на локалном нивоу, али ће се одразити и на туристичку промоциjу Црне Горе на глобалном нивоу, казала је Ломпар

Створићемо предуслове за привлачења дигиталних номада и тиме Цетиње учинити врхунском дестинациjом за њихов боравак", истакла jе потпредсjедница цетињске УРЕ и кандидаткиња за одборницу Владана Ломпар.

Ломпар наводи да ће УРА искористити шансу да Приjестоница, са огромним туристичким потенциjалом, буде избор ових путуjућих радника из свиjета, коjима jе потебан приjатан простор за живот и логистичка подршка, а за коjу ниjесу неопходна нарочита посебна улагања.

- Да би дошли у Црну Гору, створићемо формално-правне претпоставке по узору на рjешења из развиjених земаља Европе и свиjета. Дигиталним номадима регулисаћемо статус и обезбиjедити боравак у Црноj Гори на дужи временски период - наглашава Ломпар.

Ломпар констатуjе да оваквим приступом стварамо компаративну предност у односу на друге дигиталне дестинациjе и да зато УРА у потпуности подржава инициjативу привлачења дигиталних номада у Црну Гору, а у том смислу ћемо што приjе предложити и измjене и допуне Закона о странцима.

- Тиме би отворили велике могућности да остваримо бенефите боравка дигиталних номада чиjа примања и могућности потрошње далеко превазилазе црногорске прилике. Њихово стационирање на Цетињу позитивно би утицати на економску активност, посебно на локалном нивоу, али ће се одразити и на туристичку промоциjу Црне Горе на глобалном нивоу. На Цетињу ћемо унаприjедити постоjеће капацитете за хуб и цо-wоркинг простор за дигиталне номаде и тиме обогатити логистичку подршку њиховом раду - нагласила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:16