Либерална партија
17/08/2021 u 15:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Упозоравамо на опасност раста национализма и екстремизма, нова власт их инспирише

Додају да Влада у оставци мора се коначно призвати разуму и почети да води одговорну грађанску политику

Либерална партија поново упозорава јавност Црне Горе, прије свега Владу и надлежне институције, на опасност растућег национализма, шовинизма, мржње и политичког екстремизма који су 30. августа доживјели експанзију усљед доласка нове власти којој су такви покрети блиски.

-Сталном релативизацијом историјских чињеница, ратних злочина и злочинаца, покушајем ревизионизма и пријетњама неистомишљеницима, ова политичка већина на власти доводи цијело друштво у опасност јер легитмише такво понашање и шаље поруку да је прихватљива идеологија мржње, национализма и агресије. Таквим тровањем јавног мњења добијамо сцене којима смо свједочили 13.08. у Тивту када се отворено пријетило етничким чишћењем, а то је само један од све више и више случајева. Такво нешто је до скоро у Црној Гори било незамисливо

Додају да Влада у оставци мора се коначно призвати разуму и почети да води одговорну грађанску политику.

-Инсистирањем на подјелама, тензијама, негирањем свих достигнућа модерне Црне Горе, европских вриједности и грађанске државе, само дају вјетар у леђа оваквим опасним појавама. Кад на то додамо у институционалну подршку екстремистичким организацијама и појединцима који заузимају важне положаје унутар државе, резултат је погубан по Црну Гору, црногорско друштво и европску будућност-наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:56