Andrija Mandić sa Žan-Ivom Bušardijem / - SKUPŠTINA
25/06/2024 u 13:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić - Bušardi: Ispravna politika Crne Gore prema raseljenim i licima bez državljanstva

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Žan Ivom Bušardijem, predstavnikom UNHCR u Crnoj Gori.

Predsjednik Mandić je, prije svega, poželio dobrodošlicu predstavniku UNHCR-a, ističući tom prilikom da je naša zemlja tradicionalno posvećena izbjeglim i raseljenim licima, želeći da na svaki mogući način ublaži patnje i probleme sa kojima se oni suočavaju.

Mandić je dodao da će Skupština Crne Gore u narednom periodu biti posvećenja implementaciji zakonskih rješenja i politika kako bi se omogućila sveobuhvatna podrška strancima koji su ostvarili pravo na međunarodnu i privremenu zaštitu, kao i tražiocima azila, pružanjem pomoći u pravnim poslovima, dostupnosti usluga obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite.

Predstavnik UNHCR-a  Bušardi se zahvalio predsjedniku Mandiću na prijemu, kao i kontinuiranoj, ispravnoj politici i tradiciji koju Skupština Crne Gore ima prema raseljenim i licima bez državljanstva. Gost je upoznao predsjednika skupštinme sa ovogodišnjom statistikom vezanom za status ovih lica.

UN: U svijetu 120 miliona prisilno raseljenih

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:02