Андрија Мандић / - Фото: Архива Дана
11/07/2021 u 11:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Доћи ће нека нова влада која ће потписати Темељни уговор

Он је подсетио да је ДФ и раније упозоравао да црногорска влада и Кривокапић никада неће потписати споразум који је усаглашен, ако га нису потписали онда у Патријаршији СПЦ

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је данас да је из медија сазнао да наводнопостоји нека врста новог Темељног уговора, који је понуђен Српској православној цркви и значајно се разликује од споразума који су раније усагласили Влада Црне Горе и СПЦ.

Мандић је рекао да је увјерен да ће "доћи нека нова влада која неће побјећи од обавезе да договорени споразум потпише".

- Имали смо заокружен и комплетан текст Темељног споразума који је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић одбио да потпише у Патријаршији у време заседања Светог архијерејског сабора. Сада постоји информација, а ако то није тачно неко ће демантовати, да је Кривокапић предложио неку врсту новог темељног споразума, који би он потписао са СПЦ и који се значајно разликује у односу на онај усаглашени текст - рекао је Мандић за ТВ Пинк, преноси Alo.rs.

Он је подсетио да је ДФ и раније упозоравао да црногорска влада и Кривокапић никада неће потписати споразум који је усаглашен, ако га нису потписали онда у Патријаршији СПЦ.

"СПЦ је деловала на овим просторима и у вријеме Отоманске окупације, она је неуништива и то да ли ће неки случајни Здравко Кривокапић, који је стицајем околности постао предсједник владе потписати споразум или неће, мање је важно. Црква ће и без тог споразума функционисати", поручио је Мандић.

На питање кога је Кривокапић консултовао када, како је констатовано, нико не зна шта се налази у тексту наводног новог Темељног уговора, Мандић је рекао да Кривокапић парламентарну већину, а посебно њен део који чини двије трећине, ништа није консултовао откако су завршени избори.

Он је за Кривокапића рекао да нема демократске особине и да сам доноси одлуке, а да се после, како је навео, чуди што те одлуке неће да подрже они с којима се ни око чега није консултовао.

- Ми смо на такво понашање одговорили онако како се одговара у демократским земљама - отказали смо подшку влади и спремни смо да са остатком парламентарне већине бирамо нову владу - поручио је Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:15