Mandić sa Fergusom   / - FOTO: SKUPšTINA CRNE GORE
22/04/2024 u 10:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić-Fergus: Crna Gora najdalje odmakla u procesu pristupanja EU

Crna Gora i Kanada uvijek su imale prijateljske odnose i veliki broj naših iseljenika živi u toj zemlji, poručeno je nakon sastanka predsjednika Skupštine Crne Andrije Mandića sa predsjednikom parlamenta Kanade Gergom Fergusom.

Tokom konferencije u Palma de Majorci - Španiji, kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je kazao da je naš parlament ovih dana domaćin Skupštine zemalja Frankofonije i da se raduje susretu sa predsjednikom Odbora za parlamentarne poslove Frankofonije, koji dolazi iz Kanade.

image

Andrija Mandić
 

- FOTO: SKUPšTINA CRNE GORE

- U kontekstu našeg puta pristupanja EU, predsjednik Skupštine je istakao da je Crna Gora najdalje odmakla u tom procesu od svih zemalja Zapadnog Balkana - dodaje se u saopštenju,

Predsjednik parlamenta Kanade je rekao da Kanada ima mnogo toga da nauči od Crne Gore.

image

Mandić sa Fergusom
 

- FOTO: SKUPšTINA CRNE GORE

U kontekstu Skupštine zemalja Frankofonije, predsjednik Fergus je istakao da je Kanada domaćin konferencije zemalja Frankofonije u junu, te iskoristio priliku da predsjednika Mandića pozove u posjetu toj zemlji.

Na samom kraju, dva predsjednika su razgovarala i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, sa posebnim osvrtom na oblast energetike, zaključuje se.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:24