Андрија Мандић / AP - RISTO BOZOVIC
12/08/2021 u 10:52 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Јадни су Кривокапићеви изговори за попис и Темељни уговор

- Ако сматра да је проблем што није донешен Закон о попису, а његов текст је био спреман још у марту, нека га Влада достави Скупштини, Демократски фронт ће прекинути бојкот и гласати за његово усвајањ- каже Андрија Мандић

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић каже да су јадни изговори црногорског премијера Здравка Кривокапића за најављено одлагање пописа становништва и непотписивање Темељног уговора са Српском православном црквом.

- Ако сматра да је проблем што није донешен Закон о попису, а његов текст је био спреман још у марту, нека га Влада достави Скупштини, Демократски фронт ће прекинути бојкот и гласати за његово усвајање. Он, међутим, то не жели, већ жели да одложи попис на којем би се знатно више грађана изјаснило да су Срби. Попис мора да се одржи јер нам је неприхватљиво да нема пописа. Прије ћемо смијенити ову Владу, него што ћемо дозволити да се попис не одржи - рекао је Мандић у јутарњем програму ТВ Пинк.

Говорећи о непотписивању Темељног уговора са Српском православном црквом лидер ДФ-а каже да Кривокапићу нико не вјерује и да се више не зна шта је он послао Патријаршији у Београд.

- Скандал који је направио одлазећи у Патријаршију и непотписивање Темељног уговора, претворио је од готовине у вересију. Бојим се ради о новом Кривокапићевом потезу којим жели да овај важан уговор уопште не буде потписан. Неповјерење је велико. Плашим се да ће одустати од сваког текста који би био прихватљив за наше архијереје -рекао је Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:02