Андрија Мандић / - IVAN PETROVIC-IPE
03/12/2021 u 21:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Кад кажу да је ова Влада урадила много, остаје вам само да се смијете

Какав год да jе Кривокапић бољи jе од Влада коjе jе водио ДПС, казао је Андрија Мандић гостујући у емисији „Патриотске игре”

Демократски фронт неће са Демократском партиjом социjалиста гласати рушење актуелне Владе, казао jе предсједник НСД Андриjа Мандић наводећи да би наjгоре рjешеЊе за постоjећу кризу био договор неке од владаjућих странака са ДПС-ом за формирање манjинске владе.

Мандић jе казао да му jе неко приjе годину говорио да ће владу коjу су подржали оцjењивати лоше, не би вjеровао.

- Сви смо имали велика очекивања, а десила се тешка компромитациjа велике побjеде и велике идеjе. Влада jе порушила све демократске стандарде у њу су неки ушли људи коjи ниjесу били на изборима и коjи су годинама подржавали ДПС - рекао jе Мандић у емисиjи „Патриотске игре” на Адриа ТВ.

Коментаришући изjаву премиjера коjи jе казао да jе његова Влада наjкомпетентниjа у историjи, Мандић jе казао да ће Кривокапићева Влада остати упамћена по изигравању народне воље.

- Влада jе служила међународним центрима коjа ниjе испунила ниjедно од обећања коjе смо договорили приjе него што су се формирали. Ниjедан инвеститор ниjе дошао, гора jе економска ситуациjа него 2019, незапосленост jе на наjвишем нивоу. Када онда неко каже да jе ова Влада урадила много онда вам остаjе само да се смиjете - навео jе Мандић.

Поновио jе да Фронт неће са ДПС-ом гласати неповjерење Влади.

-То што ми имамо лоше мишљење о Влади не значи да ћемо правити дилове са ДПС-ом. Какав год да jе Кривокапић бољи jе од Влада коjе jе водио ДПС - навео jе Мандић.

Казао jе да неће ићи на свечаност коjу Кривокапић организуjе поводом прве године рада Владе.

Саопштио jе да Кривокапић због фотеље и ризика да више не буде премиjер ниjе потписао Темељни уговор са СПЦ у маjу.

- Ко би пропустио ту прилику због jедне фотеље. А сваки функционер ДФ-а, коjи не иду у цркву тако често као Кривокапић, потписали би Темељни уговор па не да ми jе циjена фотеља него бих био спреман да риjешим jедан проблем због коjег су се и организовале литиjе - навео jе Мандић.

Сматра да ће након локалних избора парламентарна већина смоћи снаге да се иде на избор нове владе.

- Десетог навече констатоваћемо да ли има договора и jедно од рjешења jе да се врати мандат и да се иде на изборе. Наjгоре рjешење jе да се договара било шта са ДПС-ом. Такве преваре су постоjале и раниjе, али ниjе тада било народне побjеде као што jе била 30. августа. Данас ко би тако нешто покушао таj сигурно не би добро прошао не само на изборима већ у реакциjама љутих грађана коjи имаjу право да траже да се правда задовољи - навео jе Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:26