Мандић и митрополит Амфилохије / - Н.М
28/06/2021 u 15:34 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мандић: Када је митрополит Амфилохије подржао наше протесте неки из садашње власти су подржавали ђукановићеву полицију

- Сада ти који су тада били са Милом Ђукановићем мене прозивају. Они нису били на нашој страни него су навијали за полицију Мила Ђукановића да нас пребија испред Скупштине - каже лидер ДФ-а Андрија Мандић

Предсједник Новес српске демократије и лидер Демократског фронта Андрија Мандић каже да су у Црној Гори увијек покушавали да посвађају његову партију са најутицајнијом институцијом Српском православном црквом.

Мандић је гостујући на ТВ Пинк коментаришући оптужбе да је он оптуживао митрополита Амфилохија за антисрпско дјеловање рекао да то није тачно.

- Још 2008. када смо организовали велике протесте јер је Црна Гора признала лажну државу Косово митрополит је долазио на наш скуп и говорио на њему и подржао то што ми радимо. Онда смо 2015. године кренули у велике протесте који су трајачли мјесецима, када смо тражили прелазну владу и поштене и фер изборе, митрополит је дошао и подржао нас. Он је имао слободу и да ја уступим мјесто за њиховог политичког фаворита за кога је Црква процијенила да ће урадити за Цркву све што је потребно, а показало се да то није тако. Говорим о Здравку Кривокапићу - рекао је Мандић.

Он истиче да мало ко би то урадио од људи који се баве политиком, а он јесте јер је поштовао митрополита.

- Сада ти који су тада били са Милом Ђукановићем мене прозивају. Они нису били на нашој страни него су навијали за полицију Мила Ђукановића да нас пребија испред Скупштине, јер су ти протести 2008. око признавања лажне државе Косово угушени у крви, као и 2015 године. Њих није било на платоу испред Скупштине да се боре за демократију него су били у кабинетима које им је омогућио Мило Ђукановић - рекао је Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:27