Andrija Mandić sa Otmarom Karasom / - IGOR SLJIVANCANIN
13/02/2024 u 13:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić-Karasom: Cilj Skupštine usvajanje zakona za ispunjenje mjerila iz poglavlja 23 i 24

Moj glavni cilj je da Skupština bude kooperativna sa Vladom kada su u pitanju predlozi koji su usaglašeni sa EU, kazao je predsjednik parlamenta

Vlada Crne Gore koncentrisala se na pripremu konkretnih zakonskih rješenja koje će Skupština usvojiti u najkraćem roku kako bi se ispunila mjerila iz poglavlja 23 i 24, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

On se u Briselu, tokom svoje zvanične posjete Evropskom parlamentu, sastao sa Otmarom Karasom, prvim potpredsjednikom Evropskog parlamenta.

- Moj glavni cilj je da Skupština bude kooperativna sa Vladom kada su u pitanju predlozi koji su usaglašeni sa EU - kazao je predsjednik parlamenta.

Mandić je ponovio važnost kontrolne i nadzorne uloge Skupštine Crne Gore i najavio, pored konsultativnih i kontrolnih saslušanja, i mogućnost osnivanja anketnih odbora koji bi se bavili svim temama koje opterećuju naše društvo.

Karas je istakao da izuzetno cijeni posjetu Mandića i smatra da je ovo snažna poruka da je Crna Gora na pravom putu evropskih integracija.

- Zadovoljan sam novom energijom parlamentarne većine, posebno ulogom Mandića kao najiskusnijeg poslanika u Skupštini i njegovom ogromnom doprinosu u postizanju izuzetnih rezultata na polju evropskih integracija u veoma kratkom roku - kazao je Karas.

On je poručio da je Evropski parlament izuzetno ohrabren imenovanjima u pravosuđu i iskazao važnost ispunjavanja mjerila iz poglavlja 23 i 24.

Karas je apostrofirao veoma važnu ulogu koju ima Skupština Crne Gore u procesu efikasnog i ubrzanog donošenja zakonskih rješenja kada je u pitanju proces pristupanja EU, te iskazao uvjerenje da će Mandić nastaviti da ima proaktivnu ulogu na evropskom putu Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 16:00