Мандић / Фото: Иван Петровић Ипе
03/01/2022 u 09:52 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Нову Владу бирамо ове године

Попис у Црној Гори је намјерно одложен, да се не би констатовала чињеница да највећи број становника припада српском народу, тврди један од лидера ДФ-а

Нова Влада у Црној Гори која ће се бирати у 2022. години имаће на спољно-политичком плану приоритет да се придружи иницијативи "Отворени Балкан", саопштио је јутрос током гостовања на ТВ Пинк један од лидера ДФ-а Андрија Мандић. 

- Три државе Србија, Албанија и Сјеверна Македонија су показале велику снагу и поред свих разлика пронашле заједнички језик, а Црна Гора којој је природно било да буде у том циклусу придруживања тој инициајтиви, остала је некако ван свега тога. Албанија је наш директни конкурент у туризму. Морамо јачати економију, а ово ће бити велики искорак за нас, како политички, тако и економски- поручио је он. 

Попис је намјерно одложен, чак је и Његош говорио без Србије никад ништа

Мандић се у емисији на ТВ Пинк дотакао теме пописа у Црној гори, наводећи да је намјерно одложен да се не би констатовала чињеница да највећи број становника у Црној Гори припада српском народу и СПЦ.

- И Његош је говорио "без Србије никад ништа". Он је био интегрални Србин, није размишљао само о подловћенској Црној Гори. Знао је да је Србија јака и да може да гура читаву националну причу која може да изнесе економске терете- закључио је Мандић.

Истакао је да Влада на челу са Здравком Кривокапићем води неодговорну политику и слуша иностране адресе.

- Иницијатива "Отворени Балкан" је наша будућност. Треба да рушимо баријере. Урадићемо све што је у нашој моћи. То су путеви којима морамо да се крећемо - навео је Мандић. 

Подсјетио је да је народ у Црној Гори успио некако да се 30. августа ослободи утицаја како домаћих, тако и страних центара моћи.

- Ја се искрено надам промјенама у 2022. години. Бираће се нова Влада и поправићемо односе са Србијом. Влада Здравка Кривокапића их је само још више погоршала- тврди Мандић. 

Сматра да је нова владајућа структура Црној Гори дошла на власт захваљујући српском народу и уз подршку Српске православне цркве. 

- А они више времена проводе у амбасадама. Важније им је шта им каже неки чиновник у амбасади него што народ од њих очекује- наводи Мандић. 

Говорећи о Србији, истакао је да предсједник Србије Александар Вучић води највећу државу у региону, те га стога не чуди што многи желе, како тврди, "да га зауставе и да му нанесу личну штету". 

- Сви би жељели да наши српски политичари иду на шалтере и да траже упутства и да ове земље претворе у колоније које немају никакву врсту суверинитета- закључио је Мандић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:33