andrija mandić  / - FOTO: IGOR šLJIVANčANIN
24/09/2024 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić: Odnosi Crne Gore i Italije veoma dobri

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Andreinom Marselom ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori.

Mandić je iskazao zadovoljstvo povodom susreta, dodajući da će u narednom periodu biti organizovana njegova zvanična posjeta Republici Italiji na poziv predsjednika italijanskog parlamenta g. Lorenca Fontane.

Tokom sastanka, predsjednik je istakao da su odnosi Crne Gore i Republike Italije veoma dobri, ali da uvijek postoji prostor za daljim unapređivanjem. Sagovornici su se saglasili da je Italija jedan od najvažnijih partnera naše zemlje.

- Predsjednik je apostrofirao da je najveći problem sa kojim se Crna Gora danas suočava organizovani kriminal i korupcija, te dodao da će tokom svoje zvanične posjete osim o saradnji između dva parlamenta, prilikom sastanka sa njegovim kolegom predsjednikom Fontanom, posebnu pažnju posvetiti pitanju ekspertize i snažne podrške Republike Italije našoj zemlji u borbi protiv kriminalnih klanova i endemske korupcije što je od posebne važnosti za zatvaranje EU pregovaračkih poglavlja 23 i 24- navodi se u saopštenju.

Mandić: Iznuđeni izbori su izraz samovolje nekolicine pojedinaca

Mandić je dodao da će tokom njegove zvanične posjete razgovarati i o brojnim temama vezanim za ekonomske investicije u našoj zemlji.

On je rekao da će posebnu pažnju tokom razgovora sa predsjednikom Fontanom posvetiti evropskim integracijama naše zemlje i snažnoj podršci koju nam na tom putu pruža

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 11:51