Mandić sa delegacijom Grupe prijateljstva Parlamenta Gruzije / - SKUPšTINA CRNE GORE
02/07/2024 u 11:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić sa Grupom prijateljstva Parlamenta Gruzije: Raditi na otvaranju diplomatsko-konzularnih predstavništava

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i predstavnici Grupe prijateljstva Parlamenta Gruzije sa Crnom Gorom istakli su da u budućnosti treba raditi na otvaranju diplomatsko-konzularnih predstavništava i na tome da Crna Gora postane pristupačna lokacija za turiste iz Gruzije, gdje bi veliku ulogu imalo otvaranje direktne avio linije.

Mandić je dodao da nam je izuzetno važno da sa Gruzijom imamo jako dobre odnose, ističući tom prilikom važnost grupa prijateljstva, dodajući da su one važan stub parlamentarne diplomatije.      

Predsjednik je delegaciju Gruzije upoznao sa brojnim rezultatima koje je postigao 28. saziv Skupštine Crne Gore, posebno naglašavajući napredak na putu punopravnog članstva u EU i u tom kontekstu istakao dobijanje pozitivnog IBAR-a.

- Šef delegacije grupe prijateljstva Parlamenta Gruzije Givi Minanadže se prije svega predsjedniku Mandiću zahvalio na prijemu u ime delegacije, dodajući da parlamentarna diplomatija igra ključnu ulogu u dobrim odnosima između zemalja, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

On je istakao da naše dvije zemlje imaju vrlo dobre odnose, te da u narednom periodu treba dodatno očvrsnuti veze između naših naroda, posebno u oblasti kulture i turizma.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 11:59