KOVER I MANDIĆ / - FOTO: SKUPŠTINA
16/09/2024 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić sa Koverom: Mađarska će podržati Crnu Goru u naporima da do kraja godine zatvori četiri poglavlja

Mađarska će u potpunosti podržati Crnu Goru u naporima da do kraja godine zatvori četiri poglavlja kazao je predsjednik Narodne skupštine Mađarske Laslo Kover, dodajući da ga raduje što će njegova zemlja u Evropskoj uniji dobiti još jednog prijatelja koji dijeli iste tradicionalne i porodične vrijednosti.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić priredio je danas u Skupštini Crne Gore svečani prijem za Nj. E. Lasla Kovera, predsjednika Narodne skupštine Mađarske, koji ovih dana na njegov poziv boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz skupštine.

Mandić i  Kover su prije sastanka u Bijelom salonu Skupštine imali tête-à-tête razgovor u Kabinetu predsjednika, nakon čega se predsjednik Kover upisao u knjigu utisaka.

- Dvojica predsjednika su u prisustvu delegacija razgovarali o odnosima Crne Gore i Mađarske. Mandić je iskazao duboko uvjerenje da će zajedno sa njegovim kolegom i dragim prijateljem predsjednikom Koverom uraditi sve što je u njihovoj moći da se sadašnji dobri odnosi između dvije zemlje dodatno unaprijede - dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine je, kako se navodi, u kontekstu globalnih i regionalnih dešavanja iznio čvrst stav da mir, stabilnost i pomirenje nemaju alternativu i da je to njegova politika kako u zemlji, tako i u regionu Zapadnog Balkana.

Predsjednik Narodne skupštine Mađarske se predsjedniku Mandiću srdačno zahvalio na pozivu da posjeti našu prelijepu zemlju i na gostoprimstvu koje je on ukazao. Istakao je da Mađarska Crnu Goru cijeni kao tradicionalno pouzdanog i iskrenog prijatelja.

- Mandić je istakao da naša zemlja ima ambiciozan plan da do kraja godine zatvori četiri pregovaračka poglavlja i to: 7 (Pravo intelektualne svojine), 10 (Informatičko društvo i mediji), 20 (Preduzetništvo i industrijska politika), 31 (Vanjska, bezbjednosna i odbrambena politika), kao i da se naša zemlja kandiduje da kancelarija Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan bude u otvorena u Podgorici, te da očekujemo snažnu podršku naših kolega iz Mađarske - dodaje se.

Mandić će biti domaćin i svečanog ručka koji će biti upriličen u čast Kovera u Vili Gorica, nakon čega će se dva predsjednika uputiti u Cetinjski manastir, gdje će gosta upoznati sa vrijednostima istorije Crne Gore, te će nakon obilaska svetinje, razgovarati sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim SPC g. Joanikijem, zaključuje se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine Mađarske u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 11:32